ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί, πότε και πώς πρέπει να τιμωρούμε ένα παιδί

exigontas-kai-epivallontas-tin-timoriaΤιμωρώ ένα παιδί για :
Να το προστατεύσω,  Να το αποτρέψω,  Να το κατευθύνω, Να το εκπαιδεύσω,  Να το βοηθήσω,  Να το προετοιμάσω,
Να το εντάξω,  Να το διασφαλίσω.
Πότε και Πώς τιμωρείται ένα παιδί:
Σε κάθε «παράβαση»
Σε κάθε «παράκαμψη» του «αρχηγού γονέα»
Σε κάθε συμπεριφορά που ο γονιός θεωρεί κοινωνικά ανάγωγη

Σε κάθε συμπεριφορά που η «κοινωνία» θεωρεί μη αποδεκτή
Με υπόδειξη της διορθωτικής συμπεριφοράς που πρέπει ν΄ ακολουθήσει
Με απαίτηση της επόμενης ενέργειας του
Με απαγόρευση
Με στέρηση
Συχνά για να βάλουμε όρια χρησιμοποιούμε την τιμωρία.
Τα συνηθέστερα είδη τιμωρίας:
Σωματική τιμωρία: Ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δημιουργεί άβουλα, φοβισμένα και επιθετικά παιδιά.
Απειλές για φαντάσματα, δράκους κτλ.: Ιδιαίτερα επικίνδυνη. Μπορεί να αποτελέσουν αίτια φοβιών και άλλων αγχωδών διαταραχών στα παιδιά καθώς τα κάνουν να νιώθουν απροστάτευτα.
Τεχνική του διαλείμματος – Απομάκρυνση του παιδιού μέχρι να ηρεμίσει και να συμμορφωθεί: Σχετικά ακίνδυνη, αν είναι σαφές για το παιδί ότι δεν αποδοκιμάζεται το ίδιο (οπότε και    να οδηγηθεί σε αίσθημα απόρριψης) αλλά η συμπεριφορά του.
Απαγόρευση πρόσβασης σε παιχνίδια, τηλεόραση κ.τ.λ.: Σχετικά ακίνδυνη τακτική αρκεί να χρησιμοποιηθεί με σωστό τρόπο.
* Ανάθεση αντιγραφής ή αποστήθισης κειμένων: Περνάει λανθασμένο μήνυμα στα παιδιά σχετικά με την μάθηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τιμωρία δεν δείχνει στο παιδί τι και πώς να το κάνει αντιθέτως του λέει τι δεν πρέπει να κάνει. Η τιμωρία μόνο αν συνοδεύεται από συζήτηση καθώς και τεχνικές ενίσχυσης θετικών συμπεριφορών μέσω αμοιβών μπορεί να βοηθήσει στην διαμόρφωση ακέραιων, ανεξάρτητων και ολοκληρωμένων χαρακτήρων που είναι τελικά και το ζητούμενο. Η αποτελεσματικότητα της τιμωρίας κυρίως εξαρτάται από το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκδηλώνεται.
Σε κάθε περίπτωση το παιδί πρέπει να νιώθει ότι το σεβόμαστε, ότι τιμωρούμε τη συμπεριφορά του και ΟΧΙ την προσωπικότητά του, ότι η τιμωρία είναι η φυσική συνέπεια της πράξης του και ΟΧΙ η εκδήλωση της απόρριψής του από μας. Τέλος, προτιμήστε την ενίσχυση για τις θετικές του συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...