ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

«Το παιδί μου δεν κάνει φίλους»! Δείξτου τον σωστό δρόμο

Sad Little GirlΗ φιλία είναι ανεκτίμητη αξία και είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους να τους αγαπούν πραγματικά και να τους νοιάζονται.
Τα μικρά παιδιά όμως, πολλές φορές δεν έχουν ξεκάθαρα μέσα στο μυαλουδάκι τους κάποια βασικά πράγματα για τη φιλία. Για αυτό και θα πρέπει να τα μάθουν αφού είναι σημαντικό να ξέρουν να  μοιράζονται, να υποχωρούν και να συμβιβάζονται. Το να έχουν μια παρέα, να μπορούν να συζητάνε, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να παίζουν είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους. Χωρίς φίλους οι ζωές των παιδιών είναι πιο κενές.

Υπάρχουν βέβαια και μερικά παιδάκια που τους είναι δύσκολο να αποκτήσουν παρέες. Τι μπορείς να κάνεις εσύ ως γονιός;
1. Από πολύ μικρό θα πρέπει να έχεις διδάξει στο παιδί σου την αξία της φιλίας. Μίλησέ του για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσει στη ζωή του αληθινές σχέσεις και πόσο γεμάτο θα νιώθει με αυτές.
2. Φέρε το παιδί σου σε επαφή με συνομίληκα παιδιά. Το βασικό λάθος που κάνουν πολλοί γονείς είναι ότι απομονώνουν τα παιδιά τους επειδή είναι πολύ μικρά. Μην το κάνεις. Βγείτε βόλτες, μιλήστε με τις μητέρες και τα παιδάκια στην παιδική χαρά, κοινωνικοποίησέ το.
3. Δώστου το καλό παράδειγμα. Τα παιδιά αντιγράφουν ό,τι κάνετε. Δείξτου λοιπόν τη σημαντικότητα της φιλίας, κάλεσε φίλους σου στο σπίτι και φρόντισε να περνάτε καλά όλοι μαζί ώστε το παιδί να αποτυπώσει αυτές τις στιγμές.
4. Χάρισέ του ένα αδερφάκι. Τα αδέρφια βοηθούν το ένα το άλλο στο δρόμο της κοινωνικοποίησης. Επιπλέον, ένα παιδί όταν αποκτά αδέρφια μαθαίνει να αγαπά την συντροφικότητα και να την αναζητά και εκτός σπιτιού
5. Αν βλέπετε ότι δεν έχει καθόλου φίλους, κάλεσε στο σπίτι τη φίλη σου με το παιδί της. Παρατήρησε τη συμπεριφορά του παιδιού σου και προσπάθησε να καταλάβεις που βρίσκεται το πρόβλημα
6. Κοινωνικοποίηση τώρα.  Προτίμησε να συμμετέχει το παιδί σου σε ομαδικά μαθήματα, που ίσως το βοηθήσουν να δημιουργήσει παρέες. Γράψτο σε κάποιο άθλημα και το καλοκαίρι στείλτο διακοπές κατασκήνωση. Εκεί ίσως να νιώσει πιο ελεύθερο και να δημιουργήσει φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...