"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό!

Εμπόδια και προσπάθεια!

Τα εμπόδια στη ζωή μας υπάρχουν, όχι για να μας απελπίζουν και να μας καθηλώνουν, αλλά για να τα αντιμετωπίζουμε και να τα προσπερνούμε·  με ένα απλό «δεν πειράζει», θα σηκωνόμαστε από κάθε μας πτώση, ταπεινώνοντας τον εγωισμό μας, και με την ίδια βεβαιότητα θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας.Μικρή προσπάθεια θέλει από εμάς ο Θεός, την οποία μόλις δει, θα καταλάβει ότι τον εμπιστευθήκαμε πραγματικά και τότε θα μας «χτυπήσει» παρηγορητικά στην πλάτη,  γεμίζοντάς μας θάρρος και κουράγιο, αλλά και δίνοντας ταυτόχρονα Αυτός λύση και διέξοδο στα αδιέξοδά μας!

Ξεκινούμε λοιπόν πάλι από την αρχή!
Θάρρος και υπομονή στην προσπάθεια!
Ελπίδα και βεβαιότητα σωτηρίας!
Πίστη και εμπιστοσύνη στον Θεό! 

Το αποτέλεσμα θα είναι η απόλυτη χαρά που θα γευθούμε, προσφέροντας στον Θεό κάτι μοναδικά δικό μας, την προσπάθειά μας (!) και Αυτός θα μας χαρίσει τον παράδεισο!


+Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ι.Μ. Εσφιγμένου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...