"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

ΣΤΑΡΕΤΣ ΗΛΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;

Ποια είναι η ουσία της ζωής;
 Η ουσία της ζωής είναι να αποκτήσεις την  αιωνιότητα.
Όταν ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, ήταν αιώνιος.
Χριστέ μου... γι ' αυτό δεν υπέφερε ο Χριστός;

Να δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να κερδίσει όχι μόνο τον πλούτο και τα πάθη  του, αλλά και να κερδίσει τον διάβολο, ο οποίος σίγουρα υπάρχει. Εδώ, ας πούμε για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ζήσει  δέκα λεπτά χωρίς αέρα;
Το ακραίο είναι  να έχουμε  αέρα, σωστά;

Κρατήστε έναν άνδρα σε ένα χώρο χωρίς αέρα , και σε λίγα λεπτά θα πεθάνει.

Δεν αναγνωρίζουμε τον αέρα, επειδή δεν τον είδα. Και μη χειροτέρα.. Αλλά ο αέρας είναι αληθινός. Και οι άγγελοι με τους δαίμονες είναι αληθινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...