"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Εξομολόγηση: Ο δρόμος τώρα αρχίζει!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτά που σου έδωσε ο Θεός δίνεις

Αν αξιώθηκες να πας να εξομολογηθής, και με την χάρη του Θεού να ξεπλυθής από τον ρύπο των αμαρτιών σου, μη νομίσεις ότι όλα πιά τελείωσαν, ότι μέχρις εδώ ήταν! 

Όχι! Μη το βάλεις αυτό μέσα στο μυαλό σου! Με την εξομολόγηση, δεν τελείωσαν όλα! Αντίθετα, από εκεί και πέρα αρχίζει ο μεγάλος άγιος αγώνας για ευαρέστηση του Κυρίου.

Με την εξομολόγησή σου, έκαμες μια δήλωση στον Θεό, ότι αποτάσσεσαι τον σατανά και τα έργα του. Το δήλωσες δυνατά και δυναμικά. Καί το υποσχέθηκες ότι τώρα πιά θα ζείς με αρχηγό σου τον Χριστό.

* * *

Θυμήσου ότι: Όταν ένας άνθρωπος ζεί περιορισμένος και δεμένος στο σπίτι του και στην δουλειά του, κανέναν δεν ενοχλεί· και κανένας δεν τον φοβάται.

Μα αν τύχει και μπεί σε επαναστατική ομάδα, όλοι αρχίζουν και τον τρέμουν! Το ίδιο παθαίνει ο διάβολος, όταν ένας άνθρωπος επαναστατώντας εναντίον του, γίνεται πρόκληση και για άλλους πολλούς να τον μιμηθούν. Ο επαναστατημένος τέως δούλος του διαβόλου, του χαλάει τώρα την δουλειά. Καί γι᾿ αυτό σκάει και γίνεται θηρίο εναντίον του. Καί κινητοποιούνται όλες οι δυνάμεις του σκότους (=του κόσμου και του υποκόσμου) εναντίον του! Να τον ξαναγυρίσουν στην «όμορφη ζωή του»!

Καί αρχίζει μια παράξενη ψυχική πίεση. Να θυμηθή, τι χάνει. Καί ότι θα χαλάει τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής του, αν είναι νέος. Καί, ότι - στο κάτω-κάτω - έχει περιθώριο χρόνο και προθεσμία, να αλλάξει λίγο αργότερα!

Καί του θυμίζει: Η ψυχή θέλει ψίχαλα! Εδώ είναι ο παράδεισος. Εδώ είναι και η κόλαση.

* * *

Μη γίνεσαι τόσο ρηχός, να παίρνεις τον σατανά οδηγό σου και δάσκαλό σου!

Στάσου γενναίος.Ο άνθρωπος είναι ένα «θέλω».Το ζώο έχει ένστικτα! 

Ο άνθρωπος έχει νόμο μέσα του πνευματικό. Καί ελευθερία. Μπορεί να ειπεί ναί. Μπορεί να ειπεί και όχι.


Με την τοποθέτηση-απόφασή του δείχνει τι άνθρωπος είναι και πόσο ζυγίζει πνευματικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...