"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο


Γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο
Στο σημερινό πολυάσχολο κόσμο, σπάνια φαίνεται ότι πάμε πέρα από το βασικό ερώτημα: «Πώς ήταν η ημέρα σήμερα;» Μπορείτε όμως να διαθέσετε κάποιο χρόνο για να κάνετε και  κάποιες άλλες   ερωτήσεις στους ανθρώπους που αγαπάτε. Πραγματικά φανταστείτε τι απαντήσεις θα μπορούσαν να δώσουν για το ποιοι είναι και τι μπορούν πράγματι να αξίζουν στη ζωή. Οι εν λόγω πληροφορίες δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσες, αλλά θα σας βοηθήσουν επίσης να τους γνωρίσετε και να τους αγαπήσετε όλο και περισσότερο. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσατε να ρωτήσετε, όπως:

1η Ερώτηση:  Αν μπορούσε με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να γίνουν τα πάντα στη ζωή σου όπως θα το ήθελες, ποια τρία πράγματα θα ήθελες να είναι αυτά;
2η Ερώτηση:  Ποιον θαυμάζεις περισσότερο σ’ αυτόν τον κόσμο; Γιατί;  Ποια τρία πράγματα θαυμάζεις σ’ αυτόν;
3η Ερώτηση: Ποιο είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που σου έκαναν ποτέ;
4η Ερώτηση: Αν μπορούσες να είσαι κάποιος άλλος στον κόσμο για 24 ώρες, ποιον θα επέλεγες; Γιατί;
5η Ερώτηση: Ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που σου συνέβη ποτέ στη ζωή σου;
6η Ερώτηση: Ποιο ήταν το χειρότερο πράγμα που σου συνέβη ποτέ στη ζωή σου;
7η Ερώτηση:  Ποια είναι η αρνητική κρίση για σένα, που δεν θα την ξεχάσεις ποτέ;
8η Ερώτηση:  Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα χαρακτηριστικό του εαυτού σου, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;
9η Ερώτηση: Ποιο νομίζεις ότι είναι το μεγαλύτερο χάρισμά σου;
Είναι πραγματικά καταπληκτικό το τι μπορείτε να μάθετε για τους ανθρώπους που αγαπάτε. Η χαριτωμένη απάντηση νομίζω που έχω ακούσει ποτέ σε αυτές τις ερωτήσεις ήταν από το γιο μου. Σχετικά με την τέταρτη ερώτηση είπε: «Μαμά, αν θα μπορούσα να είμαι κάποιος άλλος σε αυτόν τον κόσμο για 24 ώρες θα επέλεγα να είμαι…»  Σκέφτηκε για πολλή ώρα και στη συνέχεια είπε, «Εγώ! Θα ήθελα να είμαι εγώ.» Είχα φανταστεί ότι θα μπορούσε να πει  πρόσωπο όπως «Ο Πρόεδρος» ή ένας παγκόσμιος διάσημος ποδοσφαιριστής. Υποθέτω ότι θα είδε την έκπληξή μου και είπε: « Τι μαμά; Τι τρέχει; Απλά ήθελα να είμαι εγώ. Ποιο είναι το λάθος με την επιθυμία μου να είμαι εγώ;»
Φυσικά είναι το δέος στην ταπεινή εμπιστοσύνη του και στην απλή ικανοποίηση που ήδη ακριβώς είναι και είπα: «Απολύτως  κανένα. Είναι η πιο όμορφη απάντηση.»
Τι δώρο από το Θεό είναι τα παιδιά μας. Στην αθωότητά τους, μιλούν με τέτοια σοφία, εκφράζοντας κάτι τόσο απλό. Σήμερα γνωρίζω πράγματι λίγο περισσότερο  το γιο μου απ’ ότι τον  ήξερα χτες και αυτό είναι πραγματική χαρά!                                                                               
Πρεσβυτέρα Roxanne Louh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...