"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι τροφές που μας «κλέβουν» την ενέργεια


8846d091af7f80af2380db47f444a8a7_LΚάποια φαγητά είναι… κλέφτες: κλέβουν την ενέργειά μας και βλάπτουν την υγεία μας, αφήνοντάς μας με ένα άσχημο αίσθημα κούρασης.
Αν επιλέγετε λάθος τροφές, επόμενο είναι να αισθάνεστε κούραση ή αδυναμία συγκέντρωσης. Δείτε λοιπόν ποιες τροφές είναι καλό ν’ αποφεύγουμε.
Τροφές που τους έχουν αφαιρεθεί τα θρεπτικά συστατικά
Τέτοιες τροφές είναι όσες έχουν μπει από το φούρνο μικροκυμάτων, έχουν δεχτεί προσθήκη χημικών ή είναι γενετικά μεταλλαγμένες. Δε «κλέβουν» απλώς την ενέργειά μας, αλλά μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο.

Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο χαλαρώνει το σώμα. Προφανώς, δε θα πέσετε για ύπνο αν φάτε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε, αν θέλετε να παραμείνετε παραγωγικοί.
Γλυκά με υπερβολικά πολλή ζάχαρη
Ίσως νομίζετε ότι οι ζαχαρούχες τροφές και τα γλυκά προσθέτουν ενέργεια στον οργανισμό μας, αυτό όμως δεν ισχύει. Όταν τρώμε κάποια τροφή που έχει πολλή ζάχαρη, το επίπεδο της γλυκόζης ανεβαίνει απότομα στο αίμα, κάνοντας τον οργανισμό να εκκρίνει ινσουλίνη, έτσι ώστε η γλυκόζη να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και συνοδεύεται από ένα αίσθημα κόπωσης.
Τηγανιτά φαγητά
Τα τηγανιτά φαγητά είναι πολύ λιπαρά και γι’ αυτό το σώμα μας ξοδεύει πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέψης. Αν έχετε πολλά ακόμα να κάνετε μέσα στη μέρα, αποφύγετέ τα.
Κόκκινο κρέας
Η πέψη του κόκκινου κρέατος απαιτεί περισσότερο χρόνο από την πέψη οποιασδήποτε άλλης τροφής. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερη ενέργεια επίσης.
Αλκοόλ
Ακόμα και με ένα- δυο ποτηράκια κρασί μπορεί να νιώσετε εντελώς εξαντλημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ επιβραδύνει τις λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επιπλέον, το αλκοόλ συχνά προκαλεί αϋπνία, κάτι που, προφανώς, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας.
Ψωμί
Το ψωμί περιέχει υδατάνθρακες και αν το παρακάνετε, η ενέργειά σας θα «εξανεμιστεί», αφού τρώγοντάς το ανεβαίνουν τα επίπεδα γλυκόζης στα αίμα και αμέσως μετά ξαναπέφτουν απότομα. Ακούγεται κουραστικό και πράγματι είναι.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ζυμαρικά: το άμυλο που περιέχουν αποθηκεύεται στο σώμα σα ζάχαρη. Αυτό προκαλεί έκκριση ινσουλίνης και τη συνακόλουθη πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Ζυμαρικά
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ζυμαρικά: το άμυλο που περιέχουν αποθηκεύεται στο σώμα σα ζάχαρη. Αυτό προκαλεί έκκριση ινσουλίνης και τη συνακόλουθη πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...