ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι τροφές που μας «κλέβουν» την ενέργεια


8846d091af7f80af2380db47f444a8a7_LΚάποια φαγητά είναι… κλέφτες: κλέβουν την ενέργειά μας και βλάπτουν την υγεία μας, αφήνοντάς μας με ένα άσχημο αίσθημα κούρασης.
Αν επιλέγετε λάθος τροφές, επόμενο είναι να αισθάνεστε κούραση ή αδυναμία συγκέντρωσης. Δείτε λοιπόν ποιες τροφές είναι καλό ν’ αποφεύγουμε.
Τροφές που τους έχουν αφαιρεθεί τα θρεπτικά συστατικά
Τέτοιες τροφές είναι όσες έχουν μπει από το φούρνο μικροκυμάτων, έχουν δεχτεί προσθήκη χημικών ή είναι γενετικά μεταλλαγμένες. Δε «κλέβουν» απλώς την ενέργειά μας, αλλά μας κάνουν να πεινάμε ακόμα περισσότερο.

Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο χαλαρώνει το σώμα. Προφανώς, δε θα πέσετε για ύπνο αν φάτε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε, αν θέλετε να παραμείνετε παραγωγικοί.
Γλυκά με υπερβολικά πολλή ζάχαρη
Ίσως νομίζετε ότι οι ζαχαρούχες τροφές και τα γλυκά προσθέτουν ενέργεια στον οργανισμό μας, αυτό όμως δεν ισχύει. Όταν τρώμε κάποια τροφή που έχει πολλή ζάχαρη, το επίπεδο της γλυκόζης ανεβαίνει απότομα στο αίμα, κάνοντας τον οργανισμό να εκκρίνει ινσουλίνη, έτσι ώστε η γλυκόζη να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και συνοδεύεται από ένα αίσθημα κόπωσης.
Τηγανιτά φαγητά
Τα τηγανιτά φαγητά είναι πολύ λιπαρά και γι’ αυτό το σώμα μας ξοδεύει πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέψης. Αν έχετε πολλά ακόμα να κάνετε μέσα στη μέρα, αποφύγετέ τα.
Κόκκινο κρέας
Η πέψη του κόκκινου κρέατος απαιτεί περισσότερο χρόνο από την πέψη οποιασδήποτε άλλης τροφής. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερη ενέργεια επίσης.
Αλκοόλ
Ακόμα και με ένα- δυο ποτηράκια κρασί μπορεί να νιώσετε εντελώς εξαντλημένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ επιβραδύνει τις λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επιπλέον, το αλκοόλ συχνά προκαλεί αϋπνία, κάτι που, προφανώς, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας.
Ψωμί
Το ψωμί περιέχει υδατάνθρακες και αν το παρακάνετε, η ενέργειά σας θα «εξανεμιστεί», αφού τρώγοντάς το ανεβαίνουν τα επίπεδα γλυκόζης στα αίμα και αμέσως μετά ξαναπέφτουν απότομα. Ακούγεται κουραστικό και πράγματι είναι.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ζυμαρικά: το άμυλο που περιέχουν αποθηκεύεται στο σώμα σα ζάχαρη. Αυτό προκαλεί έκκριση ινσουλίνης και τη συνακόλουθη πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Ζυμαρικά
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ζυμαρικά: το άμυλο που περιέχουν αποθηκεύεται στο σώμα σα ζάχαρη. Αυτό προκαλεί έκκριση ινσουλίνης και τη συνακόλουθη πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...