"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Μνήμη και διατροφή


mnini-kai-diatrofiΟι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν και τη μνήμη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε επιστημονική μελέτη
, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Neurology. Στην εν λόγω μελέτη συμμετείχαν περίπου 28.000 άτομα ηλικίας 55 ετών και πάνω. Ακολούθησαν μια συγκεκριμένη διατροφή και κατεγράφησαν οι συνήθειες τους για 5 χρόνια, θέλοντας κατά αυτό τον τρόπο να βρεθεί κάποια σχέση ανάμεσα στο κατά πόσο μειώνεται η σκέψη και η μνήμη ανάλογα με τη διατροφή.

Οι ερευνητές για να καταγράψουν και να παρατηρήσουν τη σκέψη και την ικανότητα της μνήμης υπέβαλαν τους συμμετέχοντες πραγματοποίησαν σε ορισμένα τεστ στην έναρξη της έρευνας, στα 2 χρόνια και περίπου στα 5 χρόνια. Από τα αποτελέσματα φάνηκε μια έκπτωση της μνήμης κατά 14% σε αυτούς που κατανάλωναν υγιεινά τρόφιμα και 18% σε αυτούς που κατανάλωναν λιγότερα υγιεινά.
Παράλληλα οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν παράγοντες που θα μπορούσαν αν επηρεάσουν τα αποτελέσματα όπως είναι η σωματική δραστηριότητα. Συνολικά καταλήγουν στο ότι η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής θα πρέπει να αρχίζει πιθανότατα νωρίς και να συνοδεύεται παράλληλα και από άλλες υγιεινές συμπεριφορές.
Η διαιτητική πρόσληψη μπορεί να τροποποιήσει το κίνδυνο μείωσης της γνωστικής λειτουργείας λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για την αναγέννηση των νευρώνων, όπως είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η βιταμίνη C.
Από την Κατερίνα Κουρουπάκη, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...