"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Μύθοι και αλήθειες για εμβόλια και αντιβιοτικά


mythoi-kai-alhtheies-gia-emvolia-kai-antiviotika
Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» ξεκίνησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ) και η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ).
Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι τα αντιβιοτικά θα καταστούν αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και θανατηφόρων λοιμώξεων, όταν η χρήση τους θα είναι πραγματικά απαραίτητη. Οι λοιμωξιολόγοι εξήγησαν ότι έχει φτάσει το «τέλος των αντιβιοτικών», αφού δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον για μια δεκαετία καινούρια. Οπότε μοναδική λύση είναι η μείωση των «άχρηστων» αντιβιοτικών, καθώς, με τον περιορισμό της κατανάλωσής τους, τα μικρόβια γίνονται και πάλι ευαίσθητα απέναντί τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επιπλέον στόχος της εκστρατείας είναι να γίνει κατανοητό πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών, ώστε να μην αρρωσταίνει ο κόσμος και να μη χρειαστεί, τελικά, να πάρει αντιβίωση. Οι ειδικοί τόνισαν την ανάγκη του εμβολιασμού για τη γρίπη κάθε Νοέμβριο σε όλα τα άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως και το νεότερο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, που γίνεται μια μόνο φορά στις ίδιες ευπαθείς ομάδες, όπως και σε όλα τα άτομα άνω των 50 ετών».
Ο ΕΟΦ εκτύπωσε επιστημονικά φυλλάδια που διανέμονται στους πολίτες σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν, ήδη, ξεκινήσει ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα σε δήμους της Αττικής και μέσα στο 2015 η βαθμιαία επέκτασή τους σε όλους τους δήμους της χώρας.
Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...