ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

5 + 1 Βήματα Προετοιμάστε τα παιδιά σας για να έχουν έναν υγιή γάμο


7674977867Οι γονείς γίνονται καθημερινά πρότυπα για τα παιδιά τους, στον τρόπο που μιλάνε, στο τι επιλέγουν να φάνε, στο πως θα ντυθούν ακόμα και στο πως θα συμπεριφερθούν στον γάμο τους. Εσείς με τη συμπεριφορά σας απέναντι στον/στη σύζυγό σας γίνεστε παραδείγματα για τα παιδιά σας και τα βοηθάτε ώστε στη μετέπειτα ζωή τους να έχουν έναν υγιή και ευτυχισμένο γάμο. Με ποιον τρόπο; Μάθετέ τον πιο κάτω.

Προσπαθήστε να έχετε έναν γάμο με τον οποίο να κάνετε τα παιδιά σας να θέλουν πραγματικά να παντρευτούν μεγαλώνοντας.Ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουν οι γονείς είναι να «τοποθετούν» τη σχέση μεταξύ τους σε… αναμονή και να αφοσιωθούν στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεστε από τον/τη σύντροφό σας και καταλήγετε σε μια σχέση που δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο πέραν από το μεγάλωμα των παιδιών σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να χαρίσετε στα παιδιά σας είναι η αγάπη που αισθάνεστε για τον πατέρα ή τη μητέρα σας και η ικανοποίηση να σας βλέπει καθημερινά αγαπημένους και ερωτευμένους.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να έχουν μια υγιή σχέση με τα αδέρφια τους. Το να έχει ένα παιδί καλή σχέση με τα αδέρφια του είναι βασικό στοιχείο στις μετέπειτα σχέσεις του στην ενήλικη ζωή του. Μάθετέ τα να μοιράζονται το δωμάτιό τους, τα παιχνίδια τους, να σας βοηθούν στις διάφορες δουλειές του σπιτιού. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να δείχνουν την αγάπη τους και το σεβασμό τους στα αδέρφιά τους τότε αργότερα στην ενήλικη ζωή τους θα εκτιμούν και θα σέβονται το έτερον τους ήμισυ.
Κάντε τα να κατανοήσουν την αξία των σωστών φίλων. Σε οποιαδήποτε ηλικία και να βρίσκεται το παιδί σας, οι φίλοι του θα ασκούν σε αυτόν μεγάλη επιρροή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο φροντίστε να γνωρίζετε με ποια άτομα συναναστρέφεται και τονίστε του την αξία της πραγματικής και ανιδιοτελούς φιλίας.
Μην θέτετε κριτήρια για τον/ την πιθανό/η σύζυγο. Κοινώς, να θέλετε ένα άτομο δίπλα στο παιδί σας που να έχει τέλεια εξωτερική ομορφιά, λεφτά, ή την ονειρεμένη δουλειά. Ξεφύγετε από τα επιφανειακά στοιχεία και βοηθήστε το παιδί σας να θέσει τις σωστές ερωτήσεις για το άτομο που θέλει να έχει δίπλα του για μια ζωή.
Μην τα αποθαρρύνετε να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία (εφόσον βρουν το κατάλληλο άτομο). Η απόφαση δύο ατόμων να παντρευτούν εφόσον υπάρχει η πραγματική αγάπη και ο έρωτας δεν καθορίζεται από την ηλικία. Μην μπείτε εμπόδιο εάν ο γιος ή η κόρη σας θελήσει να παντρευτεί στα 22 ή 24 τους.
Να τα ενθαρρύνετε να παντρευτούν χωρίς να τα βάζουν κάτω και με την πρώτη δυσκολία να σκεφτούν τον χωρισμό. Ο γάμος δεν αποτελείται από σχέδιο Β και ούτε είναι συνώνυμο με τη λέξη «διαζύγιο». Φροντίστε εσείς ως καλά παραδείγματα να διδάξετε στα παιδιά σας πως οι δυσκολίες υπάρχουν σε κάθε ζευγάρι αλλά αυτές το κάνουν πιο δυνατό και αγαπημένο. Μην γίνετε τα πεθερικά που προκαλούν προβλήματα στον γάμο των παιδιών τους με συνεχείς επεμβάσεις αλλά γίνετε υποστηρικτές του καινούριου… παιδιού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...