"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

4 μεγάλα οφέλη από ένα κομματάκι σοκολάτας


φωτό:dyingforchocolate.blogspot.com

Μπορεί η σοκολάτα να είναι εχθρός της λεπτής σιλουέτας λόγω των θερμίδων της, αλλά ταυτόχρονα τα οφέλη της δεν είναι λίγα. Αρκεί να υπάρχει πάντα μέτρο.

Στην πραγματικότητα, ο εχθρός δεν είναι η ίδια η σοκολάτα, αλλά οι ποσότητες στις οποίες την καταναλώνουμε. Κι αυτό γιατί ένα κομματάκι σοκολάτας έχει πολλά οφέλη.
Μας βοηθάει στη χαλάρωση, καθώς η μυρωδιά της αυξάνει τα εγκεφαλικά κύματα θήτα
Μας ανεβάζει τη διάθεση με τη φαινυλαιθυλαμίνη της
Περιέχει φλαβονοειδή τα οποία βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να παραμένουν ελαστικά
Έχει αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση του οργανισμού.

Προτού, όμως, γεμίσετε το ντουλάπι σας σοκολάτες, μην ξεχνάτε ότι 100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος αποδίδουν 600 θερμίδες και η ίδια ποσότητα μαύρης σοκολάτας φτάνει στις 500, ενώ οι ξηροί καρποί μέσα στις σοκολάτα αυξάνουν περίπου κατά 50 τις θερμίδες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...