"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Google Maps: Πλοήγηση με ή χωρίς σύνδεση
google-search-engine
Η Google ανακοίνωσε ότι πλέον παρέχει την υπηρεσία Maps ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο, στοιχείο που είχε προαναγγελθεί ήδη από τις αρχές του έτους.
Πλέον οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τον χάρτη μίας περιοχής στη συσκευή του και την επόμενη φορά που θα είναι εκτός σύνδεσης το Google Maps θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
Έτσι, ενώ προηγουμένως ο χρήστης μπορούσε απλά να δει μια περιοχή του χάρτη εκτός σύνδεσης, τώρα θα μπορεί να λάβει οδηγίες βήμα-βήμα, να αναζητήσει συγκεκριμένους προορισμούς και να βρει χρήσιμες πληροφορίες για μέρη, όπως ώρες λειτουργίας, στοιχεία επικοινωνίας ή βαθμολογίες για εστιατόρια κλπ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «περίπου 60% του κόσμου ζει χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο σήμερα, ακόμα όμως κι όταν η σύνδεση είναι εφικτή μπορεί να είναι προβληματική. Αυτό σημαίνει ότι η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία δεν είναι ακόμα εφικτή- ή είναι δύσκολη – για την πλειοψηφία του πληθυσμού». Θέλοντας λοιπόν να καλύψει τις ανάγκες και αυτού του καταναλωτικού κοινού το Google Maps προχώρησε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του.
Ο τρόπος λειτουργίας του «νέου» Google Maps είναι απλός. Μπορείτε να κατεβάσετε μία περιοχή ψάχνοντας για μία πόλη, δήμο ή χώρα για παράδειγμα, και να πατήσετε «λήψη» στην καρτέλα των αποτελεσμάτων με μέρη ή πηγαίνοντας στην επιλογή «Περιοχές εκτός σύνδεσης» στο μενού του Google Maps και πατώντας το κουμπί «+».
Μόλις το κατεβάσετε το Google Maps θα μεταβεί σε κατάσταση εκτός σύνδεσης αυτόματα όταν αναγνωρίσει ότι είστε σε μέρος με προβληματική σύνδεση ή καθόλου σύνδεση. Όταν η σύνδεση βρεθεί, μπορείτε πολύ εύκολα να επιστρέψετε στην πλήρη εκδοχή του Maps, συμπεριλαμβάνοντας την κίνηση στον δρόμο για την πορεία που ακολουθείτε. Από προεπιλογή, θα κατεβάζουμε περιοχές στη συσκευή σας όταν βρίσκεστε σε σύνδεση Wi-Fi για να αποτραπούν οι μεγάλες χρεώσεις των δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...