"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Πώς να συμπεριφερόμαστε στους νέους
Μια γυναίκα παραπονέθηκε στον Γέροντα πως η κόρη της δεν την ακούει, κάνει διάφορα και ένα από αυτά είναι ότι βάζει δυνατά μουσική στο σπίτι.
π. Θαδδαίος: Δεν πρέπει να κριτικάρουμε το παιδί με σκοπό να το τιμωρήσουμε. Πρέπει να ασκούμε κριτική στα παιδιά με αγάπη. ‘Όχι επειδή είμαστε θυμωμένοι με το παιδί, όχι γιατί δεν μας ακούει.
Στην συνέχεια μια άλλη γυναίκα ρωτάει το Γέροντα αν πρέπει να απαγορεύσει το παιδί της να πηγαίνει στο σινεμά ή να της απαγορεύσει να βλέπει αμερικάνικες σειρές, όπως αυτή της Δυναστείας.π. Θαδδαίος: Σιγά- σιγά, με το μαλακό, ήρεμα, ήσυχα, μπορείτε να εξηγήσετε στην κόρη σας. Δεν μπορεί η κόρη σας να καταλάβει όλα όσα εσείς καταλαβαίνετε.
Η εμπειρία της ζωής πληρώνετε ακριβά, γι αυτό το λόγο και πληρώνετε ακριβά και έχει μεγάλη αξία. Γι΄ αυτό το λόγο συχνά όποιος δεν έζησε κάτι δεν μπορεί να το καταλάβει…

Από το βιβλίο: Γέροντος Θαδδαίου Βιτόβνιτσας, Πνευματικές Συζητήσεις, εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, σ. 91-92- φωτο από Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...