"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Προσοχή στη δυνατή μουσική


prosoxi-sth-dynath-mousikhΌπου κι αν πάνε, δεν βγάζουν τα ακουστικά από τα αυτιά και, μάλιστα, ακούνε τόσο δυνατά, που δεν  αντιλαμβάνονται συχνά τι συμβαίνει γύρω τους. Ο λόγος για τους εφήβους, που, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους, επειδή ακούνε πολύ δυνατά μουσική.

Υπολογίζεται ότι αυτό αφορά σε ένα δισεκατομμύριο εφήβους και νεαρούς ενήλικες! Ειδικοί ανέλυσαν τις ακουστικές συνήθειες νέων ατόμων μεταξύ 12 και 35 ετών, στις πλουσιότερες χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως διαπίστωσαν, σχεδόν το 50% από αυτά άκουγε μουσική σε επικίνδυνα επίπεδα ήχου σε προσωπικές συσκευές και περίπου το 40% είναι εκτεθειμένο σε επιβλαβή επίπεδα μουσικής και θορύβου σε χώρους διασκέδασης.
Και, δυστυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην ακοή σε ένα μπαρ ή κλαμπ. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, «η έκθεση σε επίπεδα θορύβου 100 dB, η οποία είναι χαρακτηριστική σε τέτοιους χώρους, είναι ασφαλής το πολύ για 15 λεπτά». Οι ερευνητές συστήνουν να ακούμε σε μέτρια ένταση τη μουσική στο σπίτι, στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο και υπογραμμίζουν ότι από τα περίπου 360 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη υποστεί μέτρια έως σοβαρή απώλεια ακοής, οι μισοί μπορούσαν να το έχουν αποφύγει.
Ο ΠΟΥ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ασφαλούς ακρόασης και προτρέπει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ηχητικά χαρακτηριστικά ασφαλείας στις συσκευές και, στη συνέχεια, να εκπαίδευσουν τους καταναλωτές σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...