"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Πώς είναι να ζεις στην πιο κρύα πόλη του πλανήτη;Και το όνομα αυτής Οϊμιάκον
Το Οϊμιάκον, είναι αγροτική περιοχή στα Βόρεια της Δημοκρατίας τον Σακά στην Ασιατική Ρωσία τη γνωστή μας Σιβηρία κατά μήκος του ποταμού Ιντίγκιρκα, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τομτόρ, στην εθνική οδό Κόλιμα.
Η ονομασία του προέρχεται από τον ποταμό Οϊμιάκον, του οποίου το όνομα σημαίνει "παγωμένο μπάλωμα του νερού".
Η πόλη έχει πληθυσμό 472 κατοίκους, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων το μήκος της ημέρας κυμαίνεται από 3 ώρες το Δεκέμβριο έως 21 ώρες τον Ιούνιο.
Το κλίμα του είναι υποπολικό γι αυτό έχει υπερβολικά πολύ ψυχρούς χειμώνες ενώ τα καλοκαίρια του έχει υψηλή θερμοκρασία την ημέρα και χαμηλή το βράδυ.
Για να καταλάβουμε το κρύο που κάνει το χειμώνα η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -50 με -60 βαθμούς Κελσίου.
Οι ακραίες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στο Οϊμιάκον είναι +37°C και -71,2°C και για αυτόν τον λόγο το Οϊμιάκον έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο παγωμένου χωριού στην Γη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...