"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

«Ορθοί μεταλαβόντες των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών, φρικτών του Χριστού μυστηρίων, αξίως ευχαριστήσωμε τω Κυρίω»


Αλήθεια, τι άλλο μπορείς να πεις από ένα καρδιακό «ευχαριστώ»;

Όμως το «ευχαριστώ» είναι τρόπος ζωής. Ολόκληρη η Θεία Λειτουργία λέγεται Ευχαριστία. Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ον ευχαριστιακό.

Η όρθια στάση δείχνει εγρήγορση. Ο διάκονος καλεί να ευχαριστήσουν όρθιοι τον Κύριο, όσοι από τους λειτουργημένους πιστούς αξιώθηκαν της θείας μεγαλήψεως των αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών φρικτών μυστηρίων του Χριστού.

Ευχαριστηριακή εγρήγορση! Μην ξεχάσουμε το δώρο. Για να μην γίνει η ζωή μας ρουτίνα και η Λειτουργία συνήθεια. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στην πορεία του κόσμου. Αυτή η μετάληψη, δεν είναι ίδια με καμία άλλη του χθες. Ούτε είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσουμε και θα κοινωνήσουμε πάλι.

Γι’ αυτή τη μετάληψη, για την κάθε ξεχωριστή Λειτουργία, «αξίως ευχαριστήσωμεν των Κυρίω».

Από το βιβλίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Μετόχι Ι. Μονής Μαχαιρά. Τηλ. 00357-99607871


Πηγή: Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου Κρύα Ιτεών Πατρών: «Ορθοί μεταλαβόντες των θείων, αγίων, αχράντων, αθανάτων, επουρανίων και ζωοποιών, φρικτών του Χριστού μυστηρίων, αξίως ευχαριστήσωμε τω Κυρίω» http://agiosharalabos.blogspot.com/2013/07/blog-post_8965.html#ixzz3HzKlzO7q
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...