"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Τα λόγια της Αγίας Γραφής κρύβουν χρυσάφι καθαρό μέσα τους

Ο π. Ευσέβιος Ματθόπουλος (1859-1929) συνήθιζε να πηγαίνει σε κάποιο καφενεδάκι κι εκεί μελετούσε ή μάλλον βυθιζόταν στην Καινή Διαθήκη, που κρατούσε πάντα μαζί του.


Κάποιος Μεσολογγίτης περνώντας τον ρώτησε.

- Τι διαβάζεις, π. Ευσέβιε;

- Το λόγο του Θεού, παιδί μου, το Ευαγγέλιο.

- Και τι λέει αυτού, που διαβάζεις;

- “Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστίν…”.

Μετά από ημέρες ξαναπέρασε ο Μεσολογγίτης και τον βρήκε πάλι να διαβάζει.

- Σήμερα τι διαβάζεις παππούλη, πού βρίσκεσαι;

- “Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι…”

- Μα ακόμη εκεί είσαι; Τόσες μέρες το ίδιο διαβάζεις;

- Δε διαβάζω, παιδί μου, μελετώ. Τα λόγια της Αγίας Γραφής κρύβουν χρυσάφι καθαρό μέσα τους. Θέλει μελέτη και πάλι μελέτη και ξανά μελέτη, μέρες, βδομάδες, ίσως και μήνες ολόκληρους και γόνατα μαζί για να μπορέσεις αυτό το θησαυρό να τον βγάλεις στην επιφάνεια!…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...