Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

Κάθε φορά που ανατέλλει μια νέα χρονιά, συνειδητοποιούμε καλύτερα αυτό το αέναο κύλισμα του χρόνου. Το ακολουθούμε κυριολεκτικά λαχανιάζοντας. Θα θέλαμε να κατακτήσουμε το χρόνο, να τον κρατήσουμε για πάν τα δικό μας, να τον ζήσουμε μόνιμα. Γι’ αυτό και αυτές τις ημέρες ξεσπάμε σε ευχές όπως « χρόνια πολλά», που ουσιαστικά είναι μια τραγική ειρωνεία. Το πέρασμα του χρόνου δεν μας προσθέτει, αλλά μας αφαιρεί χρόνο ζωής. Μπορεί ,όμως να μας αφαιρεί επίγεια ζωή, αλλά μας πλησιάζει προς την ατέρμονα αιωνιότητα. Εκεί που δεν υπάρχει ροή χρόνου, αλλά αυτό είναι σταματημένο.
Μπορεί βέβαια η επίγεια ζωή να έχει ορισμένη διάρκεια, όμως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ορισμένη διάρκεια, επεκτείνεται στην αιωνιότητα. 
 Από τον τρόπο ζωής μας εξαρτάται η μορφή της ζωής μας στην αιωνιότητα. Με την εδώ ζωή μας κτίζουμε το ανάκτορο του μέλλοντα αιώνα. Στάδιο δοκιμασίας λοιπόν η παρούσα ζωή. Γι’ αυτό και ευκαιρία πνευματικής αφύπνισης. Ευκαιρίας έρευνας του τρόπου της ζωής μας. Η συνέχεια της ζωής με ξέφρενο τρόπο είναι έγκλημα εναντίον της ίδιας της ζωής. Μόνο η τροχοδρόμηση της ζωής με οδηγό τον Ιησού Χριστό είναι η μόνη αδιέξοδος από το σημερινό πνευματικό αδιέξοδο. Ο Θεός προστάζει: « έγειρε ο καθεύδων και ανάστα εκ των νεκρών και επιφαύσει σοι ο Χριστός».

Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι του Νέου Έτους ευχόμαστε σ’ όλους τους φίλους επισκέπτες του ιστιλογίου μας και σε όλους τους αδελφούς μας σωστή αξιοποίηση του χρόνου που μας έχει παραχωρήσει ο Θεός, πλούσιο φωτισμό και ευλογία για κατάκτηση της επίγειας και ουράνιας ζωής.

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...