ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Ένας καλός οδηγός αυτοκινήτου...


Τρέμε κόσμε! Περνά ο  καλύτερος οδηγός! Για καλό και για κακό λάβε μέτρα ώστε να μπορείς έγκαιρα να απομακρυνθείς ακόμα και από το πεζοδρόμιο και να καταφύγεις σε κάποιο κοντινό κατάστημα ή στην αυλή ενός σπιτιού! ( Γιατί, αν ανέβεις σε δέντρο, μπορεί εύκολα να το κόψει )
          Είναι ο φίλος μου ο Παλάρας. Οδηγεί ένα ενισχυμένο σπόρ σαλούν, με θορυβώδες εξόστ που ακούεται από 3 χιλιόμετρα – πάλι καλά που προειδοποιεί – και με τρανταχτά ραδιόφωνα και ιδίως  τύμπανα, που σπάζουν τα ...τύμπανα (απορώ πώς ο ίδιος δεν κουφάθηκε ακόμα) και που ακούονται από απόσταση 2 χιλιομέτρων!
          Σταματά για να βάλει βενζίνη και δεν σβήνει ούτε τη μηχανή ούτε τα ...τύμπανα – μήπως και δεν τον προσέξουν οι γείτονες και οι περαστικοί. Κάποτε ξεκινά επί τέλους για να φύγει και από το απότομο ξερογύρισμα τα ταλαίπωρα λάστιχα βγάζουν σπίθες και καπνούς και τα κανάλια ( των ελαστικών, όχι τα τηλεοπτικά) γίνονται κατά δύο χιλιοστά πιο ξέβαθα. Δεν πειράζει όμως, ο πατέρας του πληρώνει – ας είναι καλά – και κάθε μήνα του βάζει καινούρια ελαστικά.


          Στα φώτα τροχαίας, δεν τον νοιάζει αν άναψε κόκκινο – αφού μόλις άναψε,  λέει – προλαβαίνω, γιατί να καθυστερώ; Ας προσέχουν και λίγο οι άλλοι!
Στα επόμενα φώτα βλέπει το κόκκινο από μακριά και σταματά τρία μέτρα πιο μπροστά από την άσπρη γραμμή! Οι πεζοί που προσπαθούν να διασταυρώσουν έχουν... πολλές επιλογές : Να αναβάλουν το τόλμημα για ευθετότερο χρόνο, να περάσουν από μπροστά του – σχεδόν στη μέση της διασταύρωσης, από πίσω, ή να ... πηδήσουν πάνω από το καπό του ή ακόμα και να συρθούν ξαπλωτοί κάτω από την κοιλιά του, σαν ...λοκατζήδες.
Όταν θέλει να πάει αριστερά αλλά η ουρά των οχημάτων που περιμένουν είναι μεγάλη, ο φίλος μου ο Παλάρας, που εκτός από καλός οδηγός είναι και τρομερά ...έξυπνος, - τρομάρα του - προχωρεί στη λωρίδα για δεξιά και με μεγάλη μαεστρία και με μια γρήγορη ... στραβοτιμονιούλα μπαίνει πρώτος ... αριστερά! Κερδίζει έτσι ...34 ολόκληρα δευτερόλεπτα!
Τον λυπήθηκα, τον καημενούλη – για να είμαι ειλικρινής, λυπάμαι περισσότερο τα υποψήφια θύματά του, κυρίως γιατί είναι αθώα κι ανυποψίαστα – και ανάφερα στην Αστυνομία τα ηρωικά του κατορθώματα. ΄Επρεπε βέβαια να γνωρίζουν τις επικίνδυνές του δραστηριότητες, γιατί το σπίτι του είναι μόλις 50 μέτρα από το σταθμό τους, αλλά τι να σου κάνουν οι καημένοι κι αυτοί; Πόσα να προλάβουν; Εμείς, δυστυχώς, για να «στρώσουμε» χρειαζόμαστε ...δυο αστυνομικούς ο καθένας να μας προσέχουν και να μας παρακολουθούν ... όλο το εικοσιτετράωρο! «Μόλις τον εντοπίσεις ότι παρανομεί να μας κάμεις ένα τηλεφώνημα» μου λέει ο αστυνομικός.
«Α!, όλα κι όλα!» του απαντώ. «Αυτό το καθήκον έχει ανατεθεί σε σας. Και ναι μεν οι πολίτες είναι καλό να συνεργάζονται με την Αστυνομία για τη μείωση των άδικων θανάτων και τραυματισμών που συμβαίνουν καθημερινά, όμως, πρώτιστο καθήκον σας πρέπει να είναι να ενεργοποιείστε από μόνοι σας με τέτοιο τρόπο, με μέθοδο και με πρόγραμμα ώστε να εμποδίζετε και να προλαμβάνετε τα τραγικά αυτά φαινόμενα και παράλληλα να πείσετε με τις ενέργειές σας τους απλούς πολίτες ότι είστε φίλοι τους, δεν μεροληπτείτε  και ότι δεν θέλετε να σας κολακεύουν αλλά να σας κρίνουν αυστηρά.»

Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...