Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ
Το Πιστοποιητικό Aγαμίας εκδίδεται ξεχωριστά για καθέναν από τους δύο μελλονύμφους. Είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσετε στην έκδοση αδείας γάμου και αποδεικνύει ότι ο μελλόνυμφος/η είναι άγαμος/η καθώς και ότι δεν έχει καμία συγγένεια με τον μέλλοντα/την μέλλουσα σύζυγο. Εκδίδεται από τον Ιερό Ναό της Ενορίας, στην οποία διαμένετε τον τελευταίο χρόνο.

Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο εφημέριο στο τηλέφωνο του Ναού 2109813910 (πρωί 9-12, απόγευμα 5.30-7.30), θα πρέπει να παραστείτε αυτοπροσώπως με1. την αστυνομική σας ταυτότητα,

2. πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 3 μηνών),

3. πιστοποιητικό βάπτισης,

4. καθώς και με 2 μάρτυρες (ενήλικα πρόσωπα, συγγενείς ή οικογενειακοί φίλοι) με τις αστυνομικές τους ταυτότητες.Επιπλέον στις ακόλουθες περιπτώσεις απαιτούνται τα αντίστοιχα πρόσθετα δικαιολογητικά:
ΠερίπτωσηΠρόσθετα Δικαιολογητικά
Έχει προηγηθεί Πολιτικός Γάμος με το ίδιο πρόσωποΛηξιαρχική πράξη τελέσεως πολιτικού γάμου
Υφίσταται Διαζευκτήριο από Πολιτικό ΓάμοΛηξιαρχική πράξη Πολιτικού Γάμου με την λύση του από το ληξιαρχείο
Υφίσταται Διαζευκτήριο από Θρησκευτικό ΓάμοΠρωτότυπο Διαζευκτήριο από την οικεία Μητρόπολη του προηγηθέντος Γάμου με την ένδειξη «ΔΙΑ ΓΑΜΟΝ»
Υφίσταται Σύμφωνο Συμβίωσης σε ισχύ με το ίδιο πρόσωποΤο Σύμφωνο Συμβίωσης
Περίπτωση Χηρείας
Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου του/της συζύγου και
Πιστοποιητικό τελεσθέντος γάμου με τον/την θανόντα/θανούσα, από την οικεία Μητρόπολη όπου είχε τελεσθεί ή Ληξιαρχική Πράξη Γάμου
Όλα τα ως άνω πρέπει να είναι επικυρωμένα.
Σημείωση:
Σε περίπτωση ανασύστασης Γάμου (δηλαδή έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος μεταξύ δύο προσώπων που έχουν πάρει διαζύγιο και επιθυμούν να ξαναπαντρευτούν) ΔΕΝ χρειάζεται Πιστοποιητικό Αγαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...