"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".


ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2020 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2 ΩΡΑ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22/2 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Το άγαλμα με τα θρυμματισμένα χέρια


Το άγαλμα με τα θρυμματισμένα χέρια
Αθανασίου Αστ. Γκάτζιου
Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια εκκλησία στο Στρασβούργο της Γαλλίας καταστράφηκε ολοσχερώςαπό τους βομβαρδισμούς. Μετά τη λήξη της βομβιστικής επίθεσης οι κληρικοί και ενορίτες θρηνώντας πάνω στα χαλάσματα, αισθάνθηκαν πραγματική αγαλλίαση και παρηγοριά όταν αντίκρισαν το άγαλμα του Χριστού, που δέσποζε στην αυλή, έργο σπουδαίου καλλιτέχνη, να παραμένει όρθιο αλλά με ακρωτηριασμένα τα απλωμένα χέρια του,που τα ένιωθαν να τους αγκαλιάζουν  και να τους προστατεύουν καθημερινά.

Όταν ένας γλύπτης της πόλης προθυμοποιήθηκε να εργαστεί ώστε να αντικαταστήσει τα θρυμματισμένα χέρια , σαν να μη συνέβη τίποτα, οι ιερείς και το συμβούλιο του ναού, κατόπιν ωρίμου σκέψεως αρνήθηκαν και τον ευχαρίστησαν για την ευγενική προσφορά του. Στη βάση του αγάλματος έβαλαν την επιγραφή που έλεγε:
«Ο Χριστός δεν έχει παρά τα δικά μας χέρια»
Θεώρησαν ότι το άγαλμα χωρίς χέρια θα ήταν ένα τρανό μήνυμα ότι το έργο του Χριστού συνεχίζεται μέσω των χεριών των δικών του ανθρώπων.
Ας αναρωτηθούμε μήπως τα δικά μας χέρια αντί να διακονούν το έργο Του το βομβαρδίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...