"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Μήπως το παιδί σας γκρινιάζει;

gkrinia-590-2


Είναι εκπληκτικό το ταλέντο κάποιων παιδιών στη γκρίνια! Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της γέννας, όταν τα χτυπάει η μαμά τους να μη κλαίνε αλλά να γκρινιάζουν! Η γκρίνια είναι κάτι που τα ακολουθεί και στην παιδική ηλικία και αργότερα ως ενήλικες διαμαρτύρονται για τα πάντα!
Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, επισημαίνει ότι είναι αρκετά και τα παιδιά τα οποία δεν παραπονιούνται σχεδόν ποτέ. Παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και ως ενήλικες έχουν την ικανότητα να ανταπεξέρχονται σε καταστροφές όπως είναι οι πλημμύρες, η φωτιά, ο σεισμός κλπ. ακόμα και σε απλά πράγματα όπως ένα κακό κούρεμα ή μία κλήση στην τροχαία. Τέλος, μία άλλη κατηγορία παιδιών είναι εκείνα που έμαθαν να γκρινιάζουν στην πορεία γιατί με αυτό τον τρόπο έπαιρναν αυτό που ήθελαν.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς ώστε να αντιμετωπίσουν τη γκρίνια του παιδιού τους:
• Όταν το παιδί σας μιλάει, ανταποκριθείτε ακόμη και αν δεν μπορείτε να απαντήσετε αμέσως στην ερώτηση του
• Εάν δεν μπορείτε να λύσετε άμεσα το πρόβλημα ή αυτό που το απασχολεί πείτε του ξεκάθαρα πότε θα το βοηθήσετε. Πείτε του «σε ακούω, θα σου απαντήσω σε ένα λεπτό»
• Αφιερώνετε πάντα χρόνο στο παιδί σας όταν δεν γκρινιάζει και όταν γκρινιάζει αν μπορείτε μη του δείχνετε τη σημασία που περιμένει
• Μην αγνοείτε τις προσπάθειες του παιδιού να σας τραβήξει την προσοχή
• Πείτε τα πράγματα με το όνομα τους «Τώρα γκρινιάζεις, θα σου απαντήσω όταν ηρεμήσεις»
• Όταν έχετε καταλήξει ή έχετε πάρει μία απόφαση για κάτι μην αφήσετε τη γκρίνια του παιδιού σας να σας αλλάξει γνώμη
• Θέστε όρια και κανόνες «Αν μείνεις ήσυχος για τρία λεπτά θα σε βοηθήσω σε αυτό που θες»

Συμβουλή Ειδικού:
Εάν το παιδί σας έχει γεννηθεί γκρινιάρικο, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το πώς να του συμπεριφέρεστε. Μερικοί απλοί τρόποι είναι:
• Αποσπάτε του την προσοχή
• Απασχολείστε το με διάφορα αντικείμενα
• Βάλτε το σε ξεχωριστό δωμάτιο
• Βάλτε του να ακούει μουσική κλπ.
Εάν όμως η γκρίνια του παιδιού σας είναι μία συνήθεια που υιοθέτησε προκειμένου να περνάει το δικό του, προσπαθείτε να αντισταθείτε και να μην επιτρέπετε σε αυτή τη συμπεριφορά να φέρνει αποτέλεσμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...