"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Άγχος και στρες: Τι πρέπει να ξεδιαλύνετε στο μυαλό σας

Το άγχος μπορεί να προκληθεί από κάποιο πρόβλημα ψυχικής, ή φυσικής υγείας, ή να αποτελεί παρενέργεια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, ή από έναν συνδυασμό των παραπάνω.
Η αρχική ευθύνη του γιατρού είναι να διαπιστώσει αν το άγχος σας προκαλείται από κάποια πάθηση.
Οι πιο κοινές αιτίες του άγχους περιλαμβάνουν:

Διαταραχή πανικού: Εκτός από το άγχος, κοινά συμπτώματα των διαταραχών πανικού είναι η ταχυπαλμία, η ζαλάδα και η δύσπνοια. Αυτά τα ίδια συμπτώματα μπορεί επίσης να έχουν προκληθεί από κατανάλωση καφέ (καφεΐνη), αμφεταμινών, από έναν υπερδραστήριο θυρεοειδή, από ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό και από άλλες ανωμαλίες της καρδιάς (όπως μιτροειδής πρόπτωση της βαλβίδας).

Γενικευμένη αγχώδη διαταραχή

Φοβίες
Αγχώδεις διαταραχές
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια λίστα με τους πιο συνήθεις εξωτερικούς παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση άγχους σε ένα άτομο:
   Εργασιακό στρες
   Στρες στο σχολείο (τόσο για το ίδιο το παιδί, όσο και για τους γονείς)
   Δυσκολίες σε μια προσωπική σχέση, όπως ο γάμος
   Οικονομική πίεση
  Επιπτώσεις από ένα συναισθηματικό τραύμα, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου
   Δυσκολίες από μια σοβαρή ιατρική ασθένεια
   Παρενέργεια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής
   Σύμπτωμα κάποιας άλλης ασθένειας (όπως καρδιακή προσβολή, θερμοπληξία, υπογλυκαιμία κ.α.)
   Έλλειψη οξυγόνου (μεγάλο υψόμετρο, εμφύσημα στην καρδιά, πνευμονική εμβολή κλπ.)
Ο γιατρός έχει το συχνά δύσκολο έργο του καθορισμού της ακριβής αιτίας για το αυξημένο άγχος ενός ατόμου. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη των ατόμων με πόνο στο στήθος (ένα σημάδι καρδιακής νόσου) διαπιστώθηκε ότι το 43% είχε διαταραχή πανικού και όχι κάποια καρδιακή πάθηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...