"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Αυτός είναι ο τρόπος καταπολέμησης του εθισμού στα κινητά τηλέφωνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας είναι εθισμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, δεν κάνουν βήμα χωρίς αυτά και, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως προτιμούν να επικοινωνούν μέσω αυτών αντί άμεσα με τους φίλους τους.

Είναι τρομακτικό πως αν παρατηρήσεις γύρω σου τους ανθρώπους σε μια καφετέρια, όλοι είναι απορροφημένοι στα κινητά τους και δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στην παρέα τους, στην αληθινή επικοινωνία, στο πως διασκεδάζαμε παλιά που αν είχες προηγμένο κινητό το πολύ πολύ να παιζες κανά φιδάκι ή να έστελνες ένα κινούμενο εικονομήνυμα.

Όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να καταπολεμήσεις τον εθισμό σου στα smartphones και η Nancy Colier, συγγραφέας του βιβλίου «The Power of Off», είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

Σε συνέντευξή της στους New York Times, η Nancy μοιράστηκε μερικά tips που θα σε κάνουν να μην εξαρτάσαι τόσο πολύ από το κινητό σου τηλέφωνο:

1. Καθόρισε τι είναι απαραίτητο.

Σήμερα, είναι σχεδόν ουτοπικό να προσπαθήσει κανείς να ζήσει χωρίς κινητό τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μας είναι απαραίτητο για διάφορες καθημερινές μας δραστηριότητες, όμως το να τσεκάρει κανείς το timeline του facebook κάθε 6 λεπτά είναι σίγουρα ένα ανησυχητικό φαινόμενο. Ξεκίνα λοιπόν διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες στο κινητό σου που είναι απαραίτητες από εκείνες που αποτελούν για σένα απλώς μια διασκεδαστική συνήθεια.

2. Κάνε μικρά βήματα.

Κάνε μικρές αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιείς το κινητό σου. Ξεκίνα, για παράδειγμα, αφήνοντας στην άκρη το τηλέφωνό σου την ώρα που τρως ή όταν βλέπεις το αγαπημένο σου τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σκέψου ποιες άλλες δραστηριότητες θα μπορούσες να απολαύσεις καλύτερα αν άφηνες για λίγο το τηλέφωνό σου μακριά, και άρχισε να το χρησιμοποιείς λιγότερο κατά τη διάρκειά τους.

3. Σκέψου τι είναι σημαντικό για εσένα.

Αναγνώρισε τις στιγμές ή τα πρόσωπα που είναι σημαντικά για σένα και αφιέρωσέ τους περισσότερο «πραγματικό» χρόνο, κόβοντας παράλληλα χρόνο από το κινητό σου. Έχεις συνειδητοποιήσει άραγε πόσο από τον χρόνο που περνάς με το αγόρι σου/ την κοπέλα σου, με τους γονείς σου ή με τους φίλους σου ξοδεύεις στην πραγματικότητα πάνω από τη οθόνη του τηλεφώνου σου;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...