ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Όταν θολώνει το μυαλό ..! - Ιάκωβος
Όταν θολώνει το μυαλό ..!


Παιδί μου αγαπημένο,
Να φροντίζεις συνεχώς να διατηρείς το μυαλό σου καθαρό από κακές και πονηρές σκέψεις και μέσα σου να βασιλεύει η ειρήνη του Θεού. Πριν από κάθε σου ενέργεια να σκέφτεσαι τι μπορεί να προκύψει μετά για σένα και για τους άλλους.
Υπάρχουν ουσίες αλλά και καταστάσεις που κάνουν το μυαλό να θολώνει με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δουλέψει σωστά. Μια από τις ουσίες είναι το αλκοόλ. Έχεις δει ποτέ πώς συμπεριφέρεται ένας μεθυσμένος; Κάνει άσχημες πράξεις και χειρονομίες και λέγει άπρεπα λόγια χωρίς να αισθάνεται καμιά ντροπή. Όταν ξεμεθύσει και μάθει από τους άλλους τι έκανε, τότε ντρέπεται. Ας κάνει λοιπόν την αυτοκριτική του κι ας αποφασίσει να μη ξαναφορτίσει το μυαλό του με οινόπνευμα.
Μια άλλη ουσία που είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ είναι τα ναρκωτικά. Αυτά, εκτός από το θόλωμα του μυαλού προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό και προξενούν τέτοιο εθισμό και εξάρτηση από τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κάποιος να απελευθερωθεί.

Γιατί χρησιμοποιούν μερικοί νέοι τα ναρκωτικά κάνοντας μόνοι τους δέσμιους τους εαυτούς τους με αυτή την κατάρα; Λένε πως το κάνουν για να νιώσουν χαρά και να ξεχάσουν τις σκοτούρες της ζωής. Όμως στη ζωή δεν υπάρχει μόνιμη και αδιάκοπη χαρά για κανένα. Στη ζωή υπάρχουν και δυσκολίες και προβλήματα και λύπες. Και πρέπει σαν καλοί χριστιανοί να τα υπομένουμε και να ζητούμε από τον Ιησού, τον Βασιλιά της χαράς και της Ειρήνης να μας δίνει κουράγιο, δύναμη και υπομονή να τα ξεπερνούμε. Γιατί μόνο κοντά Του μπορούμε να βρούμε την αληθινή και μόνιμη χαρά.
Εκτός από τις ουσίες αυτές υπάρχουν και καταστάσεις που μπορεί να θολώσουν το μυαλό, όπως για παράδειγμα το άγχος, η απελπισία, ο απότομος δυνατός θυμός – βρασμός ψυχής – το μίσος, η μνησικακία και πολλά άλλα ψυχοφθόρα πάθη, που έχουν συνήθως καταστρεπτικά αποτελέσματα τόσο για σένα όσο και για τους γύρω σου.
Προσπάθησε να βρεις την αυτοκυριαρχία σου και να δαμάσεις τον εαυτό σου. Προσευχήσου με πίστη και ο Κύριος θα σε ενισχύσει.

Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...