"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Όταν θολώνει το μυαλό ..! - Ιάκωβος
Όταν θολώνει το μυαλό ..!


Παιδί μου αγαπημένο,
Να φροντίζεις συνεχώς να διατηρείς το μυαλό σου καθαρό από κακές και πονηρές σκέψεις και μέσα σου να βασιλεύει η ειρήνη του Θεού. Πριν από κάθε σου ενέργεια να σκέφτεσαι τι μπορεί να προκύψει μετά για σένα και για τους άλλους.
Υπάρχουν ουσίες αλλά και καταστάσεις που κάνουν το μυαλό να θολώνει με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δουλέψει σωστά. Μια από τις ουσίες είναι το αλκοόλ. Έχεις δει ποτέ πώς συμπεριφέρεται ένας μεθυσμένος; Κάνει άσχημες πράξεις και χειρονομίες και λέγει άπρεπα λόγια χωρίς να αισθάνεται καμιά ντροπή. Όταν ξεμεθύσει και μάθει από τους άλλους τι έκανε, τότε ντρέπεται. Ας κάνει λοιπόν την αυτοκριτική του κι ας αποφασίσει να μη ξαναφορτίσει το μυαλό του με οινόπνευμα.
Μια άλλη ουσία που είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ είναι τα ναρκωτικά. Αυτά, εκτός από το θόλωμα του μυαλού προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό και προξενούν τέτοιο εθισμό και εξάρτηση από τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κάποιος να απελευθερωθεί.

Γιατί χρησιμοποιούν μερικοί νέοι τα ναρκωτικά κάνοντας μόνοι τους δέσμιους τους εαυτούς τους με αυτή την κατάρα; Λένε πως το κάνουν για να νιώσουν χαρά και να ξεχάσουν τις σκοτούρες της ζωής. Όμως στη ζωή δεν υπάρχει μόνιμη και αδιάκοπη χαρά για κανένα. Στη ζωή υπάρχουν και δυσκολίες και προβλήματα και λύπες. Και πρέπει σαν καλοί χριστιανοί να τα υπομένουμε και να ζητούμε από τον Ιησού, τον Βασιλιά της χαράς και της Ειρήνης να μας δίνει κουράγιο, δύναμη και υπομονή να τα ξεπερνούμε. Γιατί μόνο κοντά Του μπορούμε να βρούμε την αληθινή και μόνιμη χαρά.
Εκτός από τις ουσίες αυτές υπάρχουν και καταστάσεις που μπορεί να θολώσουν το μυαλό, όπως για παράδειγμα το άγχος, η απελπισία, ο απότομος δυνατός θυμός – βρασμός ψυχής – το μίσος, η μνησικακία και πολλά άλλα ψυχοφθόρα πάθη, που έχουν συνήθως καταστρεπτικά αποτελέσματα τόσο για σένα όσο και για τους γύρω σου.
Προσπάθησε να βρεις την αυτοκυριαρχία σου και να δαμάσεις τον εαυτό σου. Προσευχήσου με πίστη και ο Κύριος θα σε ενισχύσει.

Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...