"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο


Το CSCL Globe που έχει μέγεθος όσο τέσσερα ποδοσφαιρικά γήπεδα 


Στα μέσα του παρθενικού του ταξιδιού βρίσκεται το CSCL Globe, το μεγαλύτερο καράβι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Το τεράστιο φορτηγό-πλοίο, με μήκος 399 μέτρα κι εκτόπισμα 186.000 τόννους, μπάρκαρε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από το λιμάνι της πόλης Κινγκντάο της Κίνας και πριν λίγες ημέρες έφτασε στο λιμάνι του Φέλιξστόου, στο Σάφολκ της Βρετανίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφτεί τα λιμάνια του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, του Αμβούργου στη Γερμανία και της Μπριζ στο Βέλγιο.
Κατόπιν, θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για τη Κίνα όπου και θα φτάσει στο λιμάνι Νινγκμπό στις 25 Φεβρουαρίου, ολοκληρώνοντας το παρθενικό του ταξίδι.

Το πλοίο, που έχει μέγεθος τεσσάρων ποδοσφαιρικών γηπέδων, δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο στον κόσμο, αλλά θεωρείται από τους ειδικούς το οικονομικότερο σε κατανάλωση καυσίμων για την κατηγορία του: αν και είναι ικανό να μεταφέρει σχεδόν 19.100 κοντέινερ, δαπανά περίπου 20% λιγότερο καύσιμο από πλοία με ικανότητα μεταφοράς μόλις 10.000 κοντέινερ.
Το CSCL Globe, που ναυπηγήθηκε στην Κορέα από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd για λογαριασμό της κινέζικης China Shipping Container Lines, είναι το πρώτο από τα συνολικά πέντε μέγα-πλοία που θέλει να κατασκευάσει η κορεατική κατασκευάστρια εταιρεία.

Ωστόσο, σε λίγες εβδομάδες το CSCL Globe θα χάσει την επίζηλη πρωτιά του καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλοελβετικής Mediterranean Shipping Company, παραδίδεται το φορτηγό-πλοίο MSC Oscar. Το καράβι, με μήκος τα 395 μέτρα και εκτόπισμα 193,000 τόνων, θα φέρει σημαία Παναμά και θα γίνει το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, καθώς θα μπορεί να μεταφέρει 19.224 εμπορευματοκιβώτια.

Πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...