ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Προστατευτείτε από το κρύο και τον χιονιά

Διαβάστε  ορισμένους τρόπους, για να προστατευτείτε από το κρύο, να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις καθώς επίσης να κάνετε τον καιρό πιο υποφερτό.
 
1. Βρέξτε ένα πανί με οινόπνευμα εντριβών για να καθαρίσετε τον πάγο που έχει κολλήσει πάνω στο παρμπρίζ, εύκολα και γρήγορα. Για να αποφύγετε την δημιουργία πάγου πάνω στα παράθυρα, ψεκάστε τα με ένα μείγμα ξυδιού/νερού, τρία προς ένα.


2. Σε περίπτωση που δεν έχετε αδιάβροχα παπούτσια, βάλτε ένα ζευγάρι κάλτσες, από πάνω πλαστική σακούλα τυλίγοντας το πόδι καλά και από πάνω ακόμα ένα ζευγάρι κάλτσες και φορέστε τα παπούτσια σας. Έτσι θα είστε προστατευμένοι από τυχόν νερό που μπει στο παπούτσι σας.
3. Αποφύγετε να φοράτε βαμβακερά υφάσματα, καθώς το βαμβάκι όταν βρέχετε χρειάζεται πολύ ώρα να στεγνώσει και κρατάει την υγρασία. Έτσι άμα ιδρώστε, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με κρυολόγημα. Προτιμήστε συνθετικά ή μάλλινα ρούχα.
4. Βάλτε στις κλειδαριές του σπιτιού ή του αμαξιού, ειδικό σπρέι λαδιού για πόρτες που τρίζουν, έτσι ώστε να αποφύγετε την δημιουργία πάγου μέσα στις κλειδαριές.
5. Για να εκμεταλλευτείτε την θέρμανση στο έπακρο, καλύψτε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να αντανακλά τη θερμότητα στον χώρο και να μην την απορροφά ο τοίχος.
6. Σε περίπτωση που χρειαστείτε φτυάρι για να απομακρύνεται το χιόνι, αλείψτε το φτυάρι με λάδι, ώστε το χιόνι να γλιστρά αμέσως και να μην κολλάει πάνω του.
7. Το δέρμα στα χέρια και στο πρόσωπο κινδυνεύει πολύ περισσότερο στον κρύο καιρό απ' όσο πιστεύετε. Μάλιστα, το κρύο μπορεί να δημιουργήσει τα ίδια εγκαύματα με την έκθεση στον ήλιο. Για να προστατεύσετε λοιπόν το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείστε την αντηλιακή σας κρέμα και αλείψτε τα χέρια σας με λάδι καρύδας για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα.
8. Παρκάρετε το αμάξι σας με την πρόσοψη προς την Ανατολή, έτσι ώστε έστω και οι ελάχιστες ακτίνες του ήλιου να λιώσουν το πάγο και τα χιόνια. Επίσης, σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες για να μην κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ.
9. Φτιάξτε μάλλινους πάτους από παλιά άχρηστα μάλλινα υφάσματα και βάλτε τους στα παπούτσια σας για να κρατά τα πόδια σας ζεστά.
10. Άν έχετε μάλλινα πουλόβερ που φαίνονται παλιά γιατί έχουν κάνει κόμπους, «ξυρίστε» τα με ένα ξυραφάκι και θα είναι πάλι σαν καινούρια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...