"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Προστατευτείτε από το κρύο και τον χιονιά

Διαβάστε  ορισμένους τρόπους, για να προστατευτείτε από το κρύο, να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις καθώς επίσης να κάνετε τον καιρό πιο υποφερτό.
 
1. Βρέξτε ένα πανί με οινόπνευμα εντριβών για να καθαρίσετε τον πάγο που έχει κολλήσει πάνω στο παρμπρίζ, εύκολα και γρήγορα. Για να αποφύγετε την δημιουργία πάγου πάνω στα παράθυρα, ψεκάστε τα με ένα μείγμα ξυδιού/νερού, τρία προς ένα.


2. Σε περίπτωση που δεν έχετε αδιάβροχα παπούτσια, βάλτε ένα ζευγάρι κάλτσες, από πάνω πλαστική σακούλα τυλίγοντας το πόδι καλά και από πάνω ακόμα ένα ζευγάρι κάλτσες και φορέστε τα παπούτσια σας. Έτσι θα είστε προστατευμένοι από τυχόν νερό που μπει στο παπούτσι σας.
3. Αποφύγετε να φοράτε βαμβακερά υφάσματα, καθώς το βαμβάκι όταν βρέχετε χρειάζεται πολύ ώρα να στεγνώσει και κρατάει την υγρασία. Έτσι άμα ιδρώστε, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με κρυολόγημα. Προτιμήστε συνθετικά ή μάλλινα ρούχα.
4. Βάλτε στις κλειδαριές του σπιτιού ή του αμαξιού, ειδικό σπρέι λαδιού για πόρτες που τρίζουν, έτσι ώστε να αποφύγετε την δημιουργία πάγου μέσα στις κλειδαριές.
5. Για να εκμεταλλευτείτε την θέρμανση στο έπακρο, καλύψτε τον τοίχο πίσω από το καλοριφέρ σας με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να αντανακλά τη θερμότητα στον χώρο και να μην την απορροφά ο τοίχος.
6. Σε περίπτωση που χρειαστείτε φτυάρι για να απομακρύνεται το χιόνι, αλείψτε το φτυάρι με λάδι, ώστε το χιόνι να γλιστρά αμέσως και να μην κολλάει πάνω του.
7. Το δέρμα στα χέρια και στο πρόσωπο κινδυνεύει πολύ περισσότερο στον κρύο καιρό απ' όσο πιστεύετε. Μάλιστα, το κρύο μπορεί να δημιουργήσει τα ίδια εγκαύματα με την έκθεση στον ήλιο. Για να προστατεύσετε λοιπόν το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείστε την αντηλιακή σας κρέμα και αλείψτε τα χέρια σας με λάδι καρύδας για να τα κρατήσετε ενυδατωμένα.
8. Παρκάρετε το αμάξι σας με την πρόσοψη προς την Ανατολή, έτσι ώστε έστω και οι ελάχιστες ακτίνες του ήλιου να λιώσουν το πάγο και τα χιόνια. Επίσης, σηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες για να μην κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ.
9. Φτιάξτε μάλλινους πάτους από παλιά άχρηστα μάλλινα υφάσματα και βάλτε τους στα παπούτσια σας για να κρατά τα πόδια σας ζεστά.
10. Άν έχετε μάλλινα πουλόβερ που φαίνονται παλιά γιατί έχουν κάνει κόμπους, «ξυρίστε» τα με ένα ξυραφάκι και θα είναι πάλι σαν καινούρια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...