"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιους ξηρούς καρπούς πρέπει να αποφεύγετε

eef2701fbbf53c140fed002391ea6c13_L

Οι ξηροί καρποί κατατάσσονται στην κατηγορία των υπερ-τροφών, καθώς περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
Ωστόσο, ορισμένοι είναι πιο ωφέλιμοι από άλλους. Δείτε ποιοι είναι οι δύο τύποι ξηρών καρπών που πρέπει να αποφεύγετε και γιατί.

Τα καρύδια μακαντάμια και τα καρύδια πεκάν είναι αυτά που μας φορτώνουν με τις περισσότερες θερμίδες και τις μεγαλύτερες ποσότητες λιπαρών, ενώ περιέχουν ελάχιστες ποσότητες πρωτεϊνών.
Περίπου 10 καρύδια μακαντάμια περιέχουν μόλις 2 γραμμάρια πρωτεϊνών και 21 γραμμάρια λιπαρών, ενώ αντίστοιχη ποσότητα πεκάν περιέχουν 3 γραμμάρια πρωτεϊνών και 20 γραμμάρια λιπαρών. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτή η ποσότητα ξηρών καρπών αντιστοιχεί σε 200 θερμίδες.
Οι διατροφολόγοι συνιστούν να μην αγοράζουμε τους ξηρούς καρπούς σε μεγάλες συσκευασίες, καθώς μπορεί εύκολα να ξεφύγουμε με τις ποσότητες την ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση ή αν έχουμε έντονες λιγούρες. Είναι καλύτερο να παίρνουμε μια χούφτα και να βάζουμε ξανά τη συσκευασία στο ντουλάπι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...