Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ...

 

Αποτέλεσμα εικόνας για θεατρο

 

 Μενουμε στο σπιτι μας απ τον φοβο του κορονοϊου. Δεν εχουμε τί να κανουμε και πιανουμε το τηλεφωνο. Καπως ετσι ξεκινα το παραμυθι της κατακρισης. Ας πουμε στην επικαιροτητα σημερα δεν ειναι η κακοκαιρια, ουτε καν ο κορονοϊος, αλλα Οι εν γενει¨σεξουαλικες ιδιαιτεροτητες¨των διαφορων διασημων του θεαματος και οχι μονο, μια και το θεατρο ειναι μονον η αρχη του νηματος…

Ιδιαιτερα γαργαλιστικο το αντικειμενο, οπως και οι κουβεντες που το συνοδευουν. Λεμε λογια πολλα , συνηθως επιτιμητικα, χωρις να ομολογουμε οτι ζηλευουμε λιγο τον ταδε πρωταγωνιστη, που εκμεταλευομενος την θεση ισχυος , εκμεταλευθηκε το αδυναμο θυμα του. Κι ετσι αρχιζουν τα λογια, τα ψιθυρισματα οι καταγγελιες, τα ¨λαϊκα δικαστηρια¨. ΟμωςΤα λό­για που λεμε γενικως συζητωντας χαλαρα, τα παίρνουν οι άνθρωποι και τα σκορπούν στις καρδιές των άλλων, με αποτέλεσμα, ανδρόγυνα να χωρίζουν άνθρωποι να μη μιλιούνται μεταξύ τους και να μισούνται με απρόβλεπτες συνέπειες. Και να που φτασαμε στην κατάκριση· τη κακόβουλη εκείνη κρίση, που δείχνει  έλλειψη αγάπης για τον άλ­λο , και κρύβει εγωισμό για εκείνον που κατα­κρίνει. Να θυμηθουμε πως ο Χριστός  παρομοιάζει την αμαρτία του άλλου με αγκίδα και την αμαρτία όποιου κατακρίνει με δοκάρι.

 

 

 

 

 

 

 

Εμεις ξερουμε, το μαθαμε απο παιδια πως η κρίση ανήκει μόνο στο Θεό. 

Εκείνος θα υπολογί­σει στον καθένα τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην αμαρτία· τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες μεγάλωσε· την προαίρεσή του, ακόμα και τα γονίδιά του. Και στην Κρίση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, κινδυνεύει ο κατήγορος, σ αυτόν τον κόσμο, να μετατραπεί σε κατηγορούμενο Εκεί  και, αντίθετα, ο κατη­γορούμενος εδώ να γίνει κατήγορος εκεί.

Το πιο συνηθισμενο λαθος που κανουμε ολοι ειναι  : Η εξωτερική εμφάνιση που ξεγελάει και παρασύ­ρει  στην κατάκριση, αλλά, λέει ο λαός :

Ανθρωπο βλέπεις, καρδιά όμως δεν ξέρεις

Μηπως, λεω τωρα, θα ηταν προτιμότερο , αντί να ασχο­λούμαστε με τις ιδιαιτεροτητες ηθοποιων, πρωταγωνιστων, πολιτικων γιατρων, και γενικα ¨αδυναμων¨ανθρωπων, και να κατακρίνουμε τη συμπεριφορά των , να προσευχόμαστε με τα λόγια του Αγίου Εφραίμ του Σύρου:

¨Κύριε, δώσε μου τη δύναμη να βλέπω τις δικές μου αμαρτίες και να μην κατακρίνω τον αδελφό μου¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...