Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η συνέπεια της αλαζονείας μας.



γράφει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Χόνγκ Κόνγκ κ. Νεκτάριος

Οι του Ιερού καταλόγου μετέχοντες γνωρίζουμε ότι όταν ο Θεός επιτρέπει να συμβεί στον κόσμο κάτι τραγικό όπως η τωρινή πανδημία, συμβαίνει ως συνέπεια της αλαζονείας.

Ένας ιός, που ανήκει στην οικογένεια αυτών που δημιουργούν συνάχι, είναι ικανός να κτυπήσει την άμετρη αλαζονεία και έπαρσή μας. Αλαζονεία των πανίσχυρων οικονομικά κρατών. 
Αλαζονεία της επιστήμης. Αλαζονεία των Εκκλησιών και Θρησκειών.

Τώρα αποκαλύπτονται τα αληθινά πρόσωπα, τα κρυπτόμενα στις καρδιές. Η απανθρωπία των σύγχρονων «πολιτισμένων» κρατών. Τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και επιστήμης.



Για τους χριστιανούς κληρικούς η προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης θείας λειτουργίας δεν είναι αναστολή του ποιμαντικού και ιερατικού έργου τους. Τα δύσκολα έρχονται μετά την πανδημία. Η οικονομική ύφεση. Οι άνεργοι. Τα ψυχικά και πνευματικά προβλήματα.


Η εργασία των κληρικών δεν σταμάτησε. Το κήρυγμα και η Λειτουργία της Αναστάσεως δεν τελειώνει ποτέ. Ο θάνατος καταργήθηκε και το Αρνίον ενίκησε. 
Ζούμε ήδη στην Καινή Ημέρα της Αναστάσεως. Όμως ο Κύριος μας τόνισε ότι ακόμα υπάρχει εργασία πολλή. Και οι εργάτες είναι πάντοτε λίγοι. Γι᾽ αυτό και δεν υπάρχει περιθώριο για ολιγοψυχία ή παθητική παρατήρηση.

Ελπίζω εσείς οι αδελφοί κληρικοί να καταλαβαίνετε όσα το μέσο επιτρέπει να γράψω…

«διότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ' είναι εκ του κόσμου.» Ιωάννου Α᾽ 2:16 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...