ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Οι τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κόσμο αλλά και τη ζωή μας

15s102fsun
Google, Joby Aviation, Uber και Αirbus θέλουν να κατασκευάσουν ιπτάμενα οχήματα, τα οποία, όπως και τα ελικόπτερα, θα απογειώνονται και θα πετούν πάνω από λεωφόρους γεμάτες αυτοκίνητα.

H ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχημένη πορεία των ομίλων του κλάδου. Google, Amazon και Facebook δαπανούν δισεκατομμύρια για την προώθηση ερευνών σχετικά με την τεχνολογία, ενώ παράλληλα εξελίσσονται οι μαθηματικές μέθοδοι και μεγιστοποιούνται οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Όσο θετική κι αν είναι αυτή η είδηση, δημιουργεί και ανησυχία. Οι τεχνολογικές εξελίξεις θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας. Ωστόσο, ανοίγουν νέα κεφάλαια στην ιατρική με τη δημιουργία εξατομικευμένων σκευασμάτων αλλά και με την παραγωγή νέων, πιο εξελιγμένων έξυπνων κινητών. Τα πέντε πεδία όπου αναμένεται να υπάρξει ταχύτερη εξέλιξη είναι η υγεία, η αναγνώριση ομιλίας, ο έλεγχος του νου, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και οι κβαντικοί υπολογιστές.

1. Υγεία
Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τη βοήθεια περίπλοκων αλγορίθμων, που συνδέονται με ψηφιακά δίκτυα σχετικά παρόμοια με τους νευρώνες του εγκεφάλου, έχουν μάθει να βλέπουν. Ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο μπορεί να εκπαιδευθεί και να εντοπίσει επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά σε εκατομμύρια δεδομένων. Αν, για παράδειγμα, ανέλυε εκατομμύρια φωτογραφίες ποδηλάτων, θα μάθαινε εν τέλει να τα αναγνωρίζει και ως αντικείμενα. Οπότε, μία υπηρεσία όπως η Google Photos μπορεί αυτομάτως να αναγνωρίσει πρόσωπα σε φωτογραφίες που αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Αντιστοίχως, οι υπολογιστές θα μπορούν να εντοπίζουν ενδείξεις ασθενειών, «διαβάζοντας» ακτινογραφίες και τομογραφίες, ενώ μέσα από φωτογραφίες της ίριδας ένα τεχνητό νευρωνικό δίκτυο θα διαπιστώνει τα πρόωρα σημάδια τύφλωσης λόγω διαβήτη. Αυτή η τεχνολογία θα αναβαθμίσει το επίπεδο περίθαλψης σε περιοχές όπου οι γιατροί σπανίζουν, ενώ θα μεταμορφώσει δραστικά και την παραγωγή φαρμάκων και τροφίμων.
2. Αναγνώριση φωνής
Τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα δεν περιορίζονται μόνον στην αναγνώριση εικόνων. Μια τέτοια τεχνολογία χρησιμοποιείται στην τελευταία συσκευή Amazon Echo της Amazon, η οποία μπορεί να αναγνωρίσει εντολές από την άλλη πλευρά του δωματίου. Στην περίπτωση του δικτύου βιντεοκλήσεων του Skype, η τεχνολογία τεχνητών νευρωνικών δικτύων μπορεί να κάνει αυτόματη μετάφραση από τη μία γλώσσα στην άλλη. Κατά τον Λιουκ Ζετλμόιερ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, «υπάρχει σημαντικότατη εξέλιξη όσον αφορά την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η οποία αντιλαμβάνεται τη φυσική διαδικασία της ομιλίας και της γραφής». Η Google και η Μicrosoft, για παράδειγμα, επενδύουν τεράστια ποσά στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα αλλάξουν εκ βάθρων την επικοινωνία μας με τις μηχανές. Η καλιφορνέζικη νεοφυής εταιρεία Replika επινόησε μία υπηρεσία για κινητά τηλέφωνα, η οποία «σου κάνει παρέα και σου μιλάει» όταν κανείς άλλος δεν είναι διαθέσιμος.
3. Έλεγχος του νου
Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η καλύτερη επικοινωνία με τους υπολογιστές θα γίνεται με τη χρήση των κυμάτων του εγκεφάλου. Αντί να δίνουμε μια εντολή στην εκάστοτε συσκευή, απλώς τη σκεπτόμαστε. Ιδού ένα παράδειγμα: Η Neurable χρησιμοποιεί την τεχνολογία του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, που παίζεται με το μυαλό, χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ευελπιστεί ότι σε λίγα χρόνια η τεχνολογία θα μας επιτρέπει να πληκτρολογούμε με το μυαλό μας σε ταχύτητα πέντε φορές γρηγορότερη απ’ ό,τι σήμερα. Σε όλα αυτά υπάρχουν όρια, αν και ο Ελον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, προβλέπει ότι με την τοποθέτηση επεξεργαστών στο ανθρώπινο κρανίο θα είναι δυνατή η ανάγνωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.
4. Ιπτάμενα αυτοκίνητα
Αξιοσημείωτη πρόοδος θα υπάρξει και στις μεταφορές. Ο Λάρι Πέιτζ, ιδρυτής της Google και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής της, Αlphabet, προωθεί τα σχέδια για το αυτόνομο όχημα, ενώ παράλληλα στηρίζει και τη νεοφυή Kitty Hawk, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εναέριας μετακίνησης εντός των πόλεων. Αντίστοιχα σχέδια έχουν και οι Joby Aviation, Uber και Αirbus, οι οποίες θέλουν να κατασκευάσουν ιπτάμενα οχήματα, τα οποία, όπως και τα ελικόπτερα, θα απογειώνονται και θα πετούν πάνω από λεωφόρους γεμάτες αυτοκίνητα.

5. Κβαντικοί υπολογιστές
Χρησιμοποιώντας τις, κατά τα φαινόμενα, «μαγικές» δυνατότητες της κβαντικής φυσικής, οι υπολογιστές του μέλλοντος θα είναι πολύ πιο ισχυροί απ’ ό,τι σήμερα. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένας κβαντικός υπολογιστής μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό που προστατεύει άκρως απόρρητα δεδομένα. Βέβαια, υπάρχει και η εγγενής δυσκολία ότι τουλάχιστον έως σήμερα είναι πολύ δύσκολη η κατασκευή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...