ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018

Καλά Χριστούγεννα!

Η ευχή στον τίτλο, η απλή αλλά γεμάτη αγάπη, χαρά, και αισιοδοξία φράση «Καλά Χριστούγεννα» βρίσκεται υπό επίσημη ή ανεπίσημη απαγόρευση στις περισσότερες χώρες της χριστιανικής Δύσης. Ο επιθετικός αντιχριστιανισμός, που συνήθως καλύπτεται από τον μανδύα της πολιτικής ορθότητας, έχει θριαμβεύσει σε τέτοιο βαθμό στη δημόσια σφαίρα των οικονομικά αναπτυγμένων χωρών ώστε να θεσμοθετούνται ακόμα και ποινικές διώξεις ή διοικητικές κυρώσεις για τους τοπικούς άρχοντες που θα εκδηλώσουν ανοιχτά τη χριστιανική πίστη τους.


Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι φάτνες, οι ευθείες αναφορές στα Χριστούγεννα αντί για το άχρωμο, άνοστο και άγευστο «καλές γιορτές» έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των σκοτεινών κύκλων που μισθοδοτούν τους δικαιωματιστές και τους πολιτικούς που εκτελούν τις εντολές τους. Η Ευρώπη και μεγάλο μέρος της Αμερικής κατάντησαν άσυλα εγκλεισμού των χριστιανών που φιμώνονται, καταπιέζονται και ουσιαστικά διώκονται για την πίστη τους.
Ολες οι συνήθειες, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα παραδίδονται στο πυρ της Νέας Τάξης, με το πρόσχημα ότι «δεν πρέπει να θιγούν» όσοι δεν είναι χριστιανοί. Λες και το να ακούσεις από δημόσια πρόσωπα ευχές και να δεις έμπρακτες εκδηλώσεις των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους προσβάλλει οποιονδήποτε πολιτισμένο άνθρωπο.
Ο βασικός λόγος της αποποίησης της χριστιανικής παράδοσης είναι το καλόπιασμα στο Ισλάμ. Ο εποικισμός των χωρών της Δύσης από μουσουλμανικούς πληθυσμούς δεν είναι «σύμπτωση», μια παραξενιά της τύχης, ένας ιστορικός αυτοματισμός. Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο από ισχυρούς, αφανείς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Αυτοί θα προωθήσουν τα σχέδιά τους με κάθε τρόπο και θα χρησιμοποιήσουν όλων των ειδών τα κόλπα και τις σοφιστείες για να τα καταφέρουν. Οι πλειοψηφίες χάνουν διαρκώς έδαφος, καταπιέζουν τον εαυτό τους, παραδίδουν τα δικά τους δικαιώματα για να μη φανούν «αγενείς, σοβινιστές, ρατσιστές».

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσει. Οι φυσιολογικοί, καλοπροαίρετοι άνθρωποι, όποιο δόγμα κι αν πρεσβεύουν, όποιες κι αν είναι οι πεποιθήσεις τους, δεν ενοχλούνται από την παράδοση των χωρών στις οποίες βρίσκονται, ούτε έχουν απαίτηση να αλλάξουν οι πολλοί τις συνήθειές τους για να μη θιχτούν οι ίδιοι.

Οι χριστιανοί, απανταχού της γης, δεν διώκουν αλλά διώκονται. Δεν κάνουν σφαγές αλλοθρήσκων αλλά τις υφίστανται. Το Ισλαμικό Κράτος και οι συνδεδεμένες με αυτό οργανώσεις και πρόσωπα στράφηκαν κυρίως εναντίον των χριστιανών κι ήταν δεκάδες χιλιάδες τα θύματά τους - μάρτυρες για τους οποίους ελάχιστες αναφορές έγιναν από τα εξωνημένα διεθνή ΜΜΕ.
Εμείς οι Ελληνες δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας. Δεν έχουμε πρόθεση να αποκοπούμε από τις χριστιανικές ρίζες μας. Το αντίθετο ισχύει. Σκοπεύουμε να τις δυναμώσουμε. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...