ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

"Βλέπετε κάτι ελπιδοφόρο στον ορίζοντα; - Τον Ιησού Χριστό. Αναστηθέντα!Που είναι πάντα κοντά μας...Λίγο πιο ψηλά τα βλέμματα, Έλληνες..."

Φωτογραφία του χρήστη Stamatis Spanoudakis  Σταμάτης Σπανουδάκης (OFFICIAL).

1) Πώς αισθάνεστε για τη συναυλιακή αυτή επιστροφή σας;
Όπως πάντα πριν κάνω μια συναυλία. Άγχος, αμφιβολίες, επαφή με περισσότερους απο όσο συνηθίζω ανθρώπους, παρτιτούρες, πρόβες και τα τοιαύτα. Όλα αυτά για μια «στιγμή που περνάει και χάνεται». Αυτό είναι για μένα η συναυλία. Κι’ όμως, αξίζει αυτη η «ταλαιπωρία» και άλλη τόση, για αυτό που βλέπω στα μάτια των ανθρώπων. Δικαιώνει και την μουσική μου και τον τροπο ζωής και κυρίως τα πιστεύω μου. Και μου δίνει δύναμη για παρακάτω. Γι’ «άλλες πολιτείες» μουσικές, αλλιώτικες, ανεξερεύνητες και γεμάτες εκπλήξεις. Για «άλλες απεργίες, προσωπικές»

2) Τι υποδηλώνει ο τίτλος «Τη ζωή μου ξετυλίγω»;
Ακριβώς αυτό. Την ζωή μου, που είναι κρυμμένη μέσα σε ήχους και στίχους που κάπως μου «ξέφυγαν» και αγαπήθηκαν. Ακούγοντας η παίζοντας αυτή τη μουσική, θυμάμαι και θυμίζω, στιγμές της ζωής μου που για κάποιον λόγο, άντεξαν στον χρόνο. Ένα πάρε δώσε αγάπης με το κοινό, που μου αποδεικνύει πως « Μονάχα όσα έδωσες, για πάντα είναι δικά σου».
3) Τι θα παρουσιάσετε στο κοινό;
Ότι αγαπήθηκε, ότι αγάπησα, ότι με η μάς σημάδεψε, μουσικά η ανθρώπινα.
Και βέβαια κάποια καινούργια κομμάτια, απο τον δίσκο που θάθελα νάναι έτοιμος γι’ αυτές τις συναυλίες κι’ όμως δεν είναι. «Ζωή ειναι αυτό που συμβαίνει όταν κάνεις άλλα πλάνα», είχε πεί ο Λένον, νομίζω.
4) Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;
Αυστηρά «μουσική» και προσωπική, θάναι αυτη τη φορά η συντροφιά μου.
Σύνολο μονάδων που ξέρουν να υποτάσσονται στο ανώτερο.
Στον ήχο και την ενορχήστρωση. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Βιολί, Δημήτρης Κοτταρίδης, Τσέλο, Γιώργος Κοντοβάς, Πιάνο. Μαρίνος Τριανταφυλίδης, Πλήκτρα, Νίκος Χατζόπουλος, Κοντραμπάσσο, Πάνος Κατσικιώτης, Κρουστά.
Ορχήστρα εγχόρδων "Τάμαλο"
Μικτή χορωδία Μελωδοί (Μαέστρος Γιώργος Ζιάκας)
5) Ποια είναι τα συναισθήματά σας για τη σημερινή Ελλάδα;
Ανάμεικτα. Ελπίδας αλλά και απογοήτευσης,
Ελπίδας για όσα και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι, δόξα τώ Θεώ, πιστεύουμε, καρτερούμε και ελπίζουμε και απογοήτευσης για όσα βλέπω να συμβαίνουν εξωτερικά, αλλα κυρίως εσωτερικά, σε μεγάλη μερίδα Ελλήνων.
Να δουμε τι τελικά θα μείνει και ποιός θάναι, ο αυριανός Έλληνας.
«Άλλο να σ’ ανεβάσουνε κι’ άλλο ν’ ανέβεις μόνος.
Η θέα ειν’ ολόιδια, μ’ αλλοιώτικος ο πόνος»
6) Τι χρειαζόμαστε πραγματικά σε αυτήν τη δύσκολη φάση.
Πίστη, ελπίδα και αγάπη. Μεγαλύτερο και πιο αναγκαίο απο ποτέ, για τους Έλληνες, η αγάπη.
Και πιό δύσκολο.
Όμως, «Δεν υπάρχει αγάπη, δίχως πόνο»
7) Βλέπετε κάτι ελπιδοφόρο στον ορίζοντα;
Τον Ιησού Χριστό. Αναστηθέντα. Που είναι πάντα κοντά μας.
Λίγο πιο ψηλά τα βλέμματα, Έλληνες.
(Συνέντευξη στην Ναυτεμπορική.)
Stamatis Spanoudakis Σταμάτης Σπανουδάκης (OFFICIAL)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...