ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

"Ιστορίες τρόμου από τα άδυτα".“Escape rooms”, δωμάτια απόδρασης ή διαβολικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Escape rooms
της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου,


Πριν από πέντε περίπου χρόνια βρέθηκα στο δωμάτιο του ξαδέλφου μου και τον είδα άυπνο και καταρρακωμένο καθώς όλη νύχτα έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή. Όταν είδα κάποιες από τις εικόνες τρόμαξα. Ήταν τέρατα που έμοιαζαν ζωντανά σαν να ήταν μέσα στο δωμάτιο και το παιχνίδι ήταν τρομακτικό. Δυστυχώς κατάλαβα πως όλα τα νέα παιδιά από δώδεκα έως και τριάντα ετών, ίσως και μεγαλύτεροι παίζουν με αυτά τα διαβολικά παιχνίδια και εθίζονται καλλιεργώντας ξεκάθαρα στο υποσυνείδητό τους το αίμα και τον τρόμο.

Η λέξη τρόμος διαδόθηκε πολύ γρήγορα μέσα από θρίλερ και δαιμονικά τραγούδια και έτσι φτάσαμε σήμερα να βλέπουμε πως έχουμε γίνει ένα με αυτό και μας αρέσει η αδρεναλίνη που μας προσφέρει ο φόβος. Βλέπουμε νέους να κυκλοφορούν στους δρόμους με βιβλία μαγείας στο χέρι, με εξώφυλλα φαντάσματα και μάγισσες. Να φορούν ρούχα με σατανικά σύμβολα και να γεμίζουν το σώμα τους τατουάζ της νέας εποχής.
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά το παιχνίδι που έχουν στήσει κορυφώνεται στα “Escape rooms”, δωμάτια απόδρασης, που άρχισαν να εμφανίζονται στην Ελλάδα το 2014. Δυστυχώς ενθουσίασαν πολύ και έχουν ανοίξει σε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Το πρώτο Escape Room άνοιξε τον Ιούλιο του 2007 στο Kyoto της Ιαπωνίας, από την εκδοτική εταιρεία SCRAP. Αρχικά είχε ένα μόνο δωμάτιο με δυνατότητα να φιλοξενήσει 5-6 παίκτες και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό διαφυγής. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να δραπετεύσουν από το δωμάτιο. Γρήγορα αντίστοιχα παιχνίδια εμφανίστηκαν στην υπόλοιπη Ασία και από εκεί πέρασαν στην Ευρώπη (με την Ουγγαρία να είναι κομβικό σημείο). Ακολούθησαν η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ. Σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 2.800 χώροι σε όλο τον κόσμο.

Μια παρέα 3-6 ατόμων κλειδώνεται σε ένα δωμάτιο. Στη διάθεσή της έχει περίπου 60' για να καταφέρει να αποδράσει, ανακαλύπτοντας στοιχεία, λύνοντας διάφορους γρίφους και ξεπερνώντας εμπόδια.

Τα δωμάτια είναι πάντα θεματικά, περιβάλλονται δηλαδή από μία ιστορία τρόμου (Ιστορίες τρόμου από τα άδυτα)

Μπορείς να είσαι ό,τι θες και όπου θες. Στο παρόν, στο παρελθόν ή στο μέλλον, στην Ελλάδα, στην Κίνα ή στην Αμερική. Όπου κι αν σε τοποθετήσει η ιστορία όμως, είναι σίγουρο ότι θα την πιστέψεις. Η ατμόσφαιρα είναι σκηνοθετημένη με τέτοιο τρόπο που μπορεί να πείσει το μυαλό σου για το οτιδήποτε. Για 60 λεπτά είσαι άλλος, σε άλλη πραγματικότητα.Το μεγαλύτερο escape room στην Ευρώπη μετράει περισσότερα από 30 δωμάτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Γιάννενα, Λάρισα και Χίο (προσεχώς και Κωνσταντινούπολη!). Στην Αθήνα υπάρχουν στο κέντρο 6 δωμάτια και ακόμα 7 στον Πειραιά. Όσοι έχουν παίξει, λένε ότι έχουν εθιστεί. Ρωτήσαμε και μας είπαν για δύο δωμάτια που δεν μπορεί κανένας να τους αντισταθεί. Το πρώτο είναι βασισμένο σε γνωστό βιντεοπαιχνίδι. Βρίσκεσαι σε μια στοιχειωμένη, καταραμένη έπαυλη, που καλύπτεται από μια πυκνή ομίχλη. Πρέπει να βρεις την έξοδο, πριν ηχήσουν οι σειρήνες.Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με διαφημίσεις από αυτή την σατανική μόδα που όλο και εξαπλώνεται, ενώ βγάζουν ακόμα και προσφορές για να μπορούν όλοι να τα επισκεφτούν.

Δεν είναι ο τρόμος που προσπαθούν να σπείρουν. Είναι η εξοικείωση μαζί του και να μας οδηγήσουν σε μία άλλη πραγματικότητα. Σε έναν άλλο κόσμο φανταστικό. Τον διαβολικό κόσμο που έχει σαν μοναδικό σκοπό να καταστρέψει την ψυχή μας.

Τόσο καιρό μιλούσαμε για αόρατο πόλεμο. Τώρα το παιχνίδι έχει αγριέψει και μιλάμε για έναν ορατό πόλεμο του διαβόλου που έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του. Και αναρωτιέμαι, αν αυτή δεν είναι η εποχή του, ποιά είναι ; Ας προσευχηθούμε για όλα αυτά τα παιδιά, ακόμη και για τους δημιουργούς των τερατωδών χώρων απόδρασης που σπέρνουν τον πνευματικό θάνατο, να τους ελεήσει ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...