"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Θα αφήσω τα λασπόνερα...για να κολυμπήσω μαζί Του στα γάργαρα νερά της δικής Του ύπαρξης!


Μετανοώ=μετά + νοέω-ώ, μετά + νους.Αλλάζω νου,αλλάζω κρίση,βάζω μυαλό.
Μεταβάλλω τη γνώμη μου και συνεχίζω για κάτι καλό.Αναγνωρίζω το κακό,νιώθω το σφάλμα που έκανα,λυπάμαι,γι'αυτό και επιθυμώ να επανορθώσω.

Μεταμελούμαι.Μετανιώνω και αισθάνομαι τύψεις.Συνειδητοποιώ και παραδέχομαι με συντριβή τα λάθη μου.Δεν πρέπει να τα ξαναεπαναλάβω.
Θα κόψω τα πάθη μου,θα αγωνιστώ,θα παλαίψω με νύχια και με δόντια,με τη βοήθεια του Θεού.
Παραδέχομαι ενώπιον Θεού,μέσω εξομολόγησης,σε διακριτικό και καλό πνευματικό(ιερέα),τις αμαρτίες μου.Θα προσπαθήσω να αλλάξω ζωή.
Βάζω αρχή...Ξεκινώ την ψυχική μου ανακαίνιση και αναμόρφωση.
Θα γίνω καινός,νεός άνθρωπος εν Χριστώ.Οχι "θεούσος",...αλλά εν Θεώ.Αληθινός.
Οχι για τα ...μάτια του κόσμου!Για μένα και για την σωστή μου σχέση με Εκείνον!
Επειδή Τον αγαπώ.Οχι γιατί μου το επιβάλλει κανείς.
Αλλά γιατί το θέλω,το νιώθω,γιατί μου δίνει χαρά η αγάπη Του!

Θα αφήσω τα λασπόνερα...για να κολυμπήσω μαζί Του στα γάργαρα νερά της δικής Του ύπαρξης!
Δόξα Σοι...που υπάρχεις παντού,Κύριε!
Ευλογημένη μου μετάνοια.ΑΜΗΝ.

π.Ιγνάτιος Καζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...