"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Δύο νήπια μας διδάσκουν την ανιδιοτέλεια, την αγάπη άνευ όρων…την αποδοχή!

27959834_jax_kapaki.limghandler
Ο Πάουλο Κοέλο είπε: «Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει.»

27959822_jax_2.limghandler
Εμείς θα προσθέταμε, βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί, ότι ένα παιδί μπορεί επίσης να μας διδάξει την αθωότητα, την ανιδιοτέλεια, την αγάπη άνευ όρων, την αποδοχή, την αληθινή φιλία, που δεν ξεχωρίζει χρώματα και φυλές, ιδεολογικές και εθνικές διαφορές. Αν η παιδική ψυχή γινόταν ο καθρέφτης μας, τότε ο κόσμος θα ήταν τόσο μα τόσο διαφορετικός…
27959824_jax_3.limghandler
Ο λόγος για τον Jax και τον κολλητό του από το νηπιαγωγείο Reddy, οι οποίοι βρίσκονται πολύ μακριά από το κλίμα μισαλλοδοξίας και διχόνοιας που χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα τη χώρα τους, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δύο πεντάχρονα δίνουν μάθημα κατά των φυλετικών διακρίσεων και η ιστορία τους έγινε viral.
27959825_jax_4.limghandler
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Jax ζήτησε από τη μαμά του να τον κουρέψει ακριβώς όπως ο φίλος του Reddy για να αιφνιδιάσουν και να ξεγελάσουν τη δασκάλα τους στο σχολείο. Πήγαν και οι δύο μαζί στο κομμωτήριο και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια μόνο με τη σκέψη της φάρσας. Ο μικρός Jax ήταν βέβαιος ότι αν κουρευτεί όπως ο φίλος του δεν θα μπορεί να τους ξεχωρίσει η δασκάλα τους.
Η μητέρα του Jax πολύ χαρούμενη και συγκινημένη σχολίασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. «Εάν αυτή η ιστορία των δύο δεν είναι η απόδειξη ότι τα παιδιά μισούν τις προκαταλήψεις τότε τι είναι; Η μόνη διαφορά που βλέπει ο γιος μου από τον φίλο του Reddy δεν είναι το χρώμα, αλλά το κούρεμα. Τον αγαπώ».

Πηγή: imommy.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...