"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ορθόδοξος μέσω… facebook!

Πολλά έχουν γραφεί για μεταστροφές ανθρώπων από την πλάνη στο φως της αγάπης του Χριστού. Αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα blogs και τα διάφορα sites. Οι περισσότερες είναι αληθινές ιστορίες αλλά δεν λείπουν και οι ψεύτικες, που στηρίχθηκαν στην “πλάνη” των επισκέψεων και των like.
Αυτές τις μέρες σάστισα όταν φίλος μου κληρικός ανάρτησε φωτογραφίες ενός άνδρα μεσήλικα που βαπτίστηκε και κοινώνησε για πρώτη φορά το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Είπαμε πως είναι μια απλή μεταστροφή που δημοσιεύεται στο προσωπικό προφίλ του κληρικού για να τονωθεί η πίστη μας.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι! Ρώτησα τον κληρικό – φίλο μου και μου είπε πως η “κλήση” του συγκεκριμένου ενήλικα έγινε παρακαλώ μέσω … facebook! Ομολογώ πως έχασα τη διαδικτυακή γη κάτω από τα πόδια μου!!!
Όλα ξεκίνησαν από ένα αίτημα φιλίας! Ένας διάλογος αναπτύχθηκε για έναν περίπου χρόνο μεταξύ ενός Γερμανού και του Κληρικού-φίλου μας που είχε για μεταφραστές του δύο Εκπαιδευτικούς Γερμανικής Φιλολογίας.
Ο “φίλος” Γερμανός ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Γνώρισε από κοντά τους “φίλους” του που μέχρι τότε μόνο από το messenger “ήξερε”. Συνδέθηκε μαζί τους με πραγματική φιλία και ζήτησε να βαπτιστεί Ορθόδοξος από τον φίλο μας κληρικό.
Πράγματι, κατηχήθηκε επίσημα στην Ορθοδοξία και βαπτίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, ο οποίος εξήγησε στους παρευρισκόμενους τα τελούμενα. Το θαύμα έγινε γι’αυτό δοξάζουμε τον Θεό και ευχαριστούμε τον Αρχιμ. Σεβαστιανό Δροσόπουλο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του ομώνυμου χωριού καθώς και τις Καθηγήτριες Γερμανικής Φιλολογίας Αντιγόνη Δεσύλλα και Κωνσταντίνα Δεσύλλα, όπως και όλο το χωριό που αγκάλιασε με αγάπη τον καινούργιο εν Χριστώ φίλο Λουκά -Πέτρο (Λουκά στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό).
Τελικά ο Θεός είναι τόσο μεγάλος που κρύβεται ακόμα και στο facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...