ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να διδάξετε στα παιδιά σας την αρετή της υπομονής

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των παιδιών είναι η παρορμητικότητα. Η υπομονή είναι κάτι που στα περισσότερα παιδιά θα χρειαστεί να διδαχθεί.
Όχι μόνο θα τα βοηθήσει να αντισταθμίσουν την παρορμητικότητά τους, αλλά και να μάθουν να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα, να σκέφτονται, να αντλούν ευχαρίστηση από τη διαδικασία της αναμονής και να ωριμάσουν συναισθηματικά.
Πώς λοιπόν μπορούμε να τα βοηθήσουμε να γίνουν υπομονετικά;

Μικρά βήματα
Μπορείτε να του ζητήσετε να περιμένει 1 με 2 λεπτά προτού του δώσετε κάτι που σας έχει ζητήσει. Αν δηλαδή θέλει ένα ποτήρι χυμό, μπορείτε να του ζητήσετε να περιμένει ήσυχα για λίγο μέχρι να του το δώσετε. Μπορεί να φαίνεται ένα πολύ μικρό βήμα αλλά σταδιακά μπορείτε και να αυξάνεται το χρόνο αλλά και το ίδιο το παιδί θα μάθει να περιμένει.
Μη βιάζεστε να εκπληρώσετε κάθε επιθυμία του
Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε κάτι που σας παρακαλεί να κάνετε, αλλά μπορείτε να το θέτετε ως ένα πιο μακροπρόθεσμο στόχο. Αν για παράδειγμα θέλει να του αγοράσετε ένα παιχνίδι, πείτε του πως θα το έχει στα γενέθλια του. Έτσι, θα του δείξετε ότι για κάποια πράγματα αξίζει να περιμένει!
Κάντε μαζί του δραστηριότητες που απαιτούν υπομονή
Στην εποχή αυτή, μπορούμε να έχουμε σχεδόν τα πάντα πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται καν να περιμένουν για να δουν το αγαπημένο παιδικό τους πρόγραμμα στην τηλεόραση αφού μπορούν να το δουν στο ίντερνετ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μπορείτε λοιπόν, να κάνετε μία βόλτα στο λούνα παρκ και να περιμένετε παρέα στην ουρά για να μπει σε ένα παιχνίδι ή να φτιάξετε ένα παζλ που απαιτεί χρόνο και σκέψη μέχρι να είναι έτοιμο.
Δείξτε του πως η αναμονή μπορεί να γίνει διασκεδαστική
Για παράδειγμα, αν ξέρετε ότι θα χρειαστεί να περιμένετε σε μία επίσκεψη στο γιατρό, πάρτε μαζί σας ένα παιχνίδι, ένα μπλοκ ζωγραφικής, ή κάτι που θα το κρατήσει απασχολημένο και θα το βοηθήσει να περάσει το χρόνο του ευχάριστα. Έτσι, θα μάθει να προετοιμάζετε και το ίδιο πριν κάνει μια δραστηριότητα που απαιτεί υπομονή.
Ορίστε το διάστημα που θα χρειαστεί να περιμένει
Όταν ξέρετε πως πρέπει να κάνετε κάτι πριν δώσετε στο παιδί σας αυτό που ζητάει μην βιαστείτε να απαντήσετε “σε 5 λεπτά”. Αν ξέρετε πως θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο εξηγήστε το. Όταν λέτε σε ένα παιδί πως θα χρειαστεί να περιμένει 5 λεπτά, σημαίνει 5 λεπτά και όχι παραπάνω. Έτσι, και θα μάθει και να περιμένει αλλά και θα έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενά σας.
Επαινέστε την υπομονή
Όταν λοιπόν κάνει αυτό που του ζητήσατε, δηλαδή να περιμένει ήσυχα, επαινέστε το! Μπορεί να μην ξέρει αν αυτό που κάνει είναι σωστό ή λάθος, αλλά όταν θα του εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας ή θα του πείτε “μπράβο” θα καταλάβει καλύτερα πως υπάρχει λόγος που το κάνει.
Πηγή:  yolife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...