"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Απαγορεύτηκε στη Γαλλία να πετάνε φαγητό στα σκουπίδια


Φωτο:enallaktikos.gr
Φωτο:enallaktikos.gr
Υποχρεωτική διά νόμου είναι πλέον στη Γαλλία, για εστιατόρια και υπεραγορές, η παράδοση φαγητού, κατάλληλου προς κατανάλωση, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Το γαλλικό κοινοβούλιο απαγόρευσε στους εμπόρους τροφίμων την καταστροφή του φαγητού, ή ακόμη και την πρακτική να το πετάνε στα σκουπίδια.
Σε μία προσπάθεια μείωσης της σπατάλης τροφίμων, που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στη Γαλλία φτάνει μέχρι και το 1/3 της πώλησης και παραγωγής, το Γαλλικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ψηφίσει απαγορευτικό νόμο.

Στο εξής, εστιάτορες και ιδιοκτήτες υπεραγορών και καταστημάτων τροφίμων, είναι υποχρεωμένοι να δωρίζουν το περίσσευμα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή να το στέλνουν σε παραγωγούς ζωοτροφών ή και οργανικού κομπόστ.
Σε ένα μήνα από σήμερα, όποιος παραβεί τη νέα νομοθεσία θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 75 χιλιάδων Ευρώ. Παράλληλα θα αντιμετωπίζει και ποινή φυλάκισης .
Η νομοθεσία προνοεί και σακούλα για τους σκύλους, για τα περισσεύματα στα εστιατόρια. Αν οι πελάτες δεν επιθυμούν να πάρουν τη σακούλα του σκύλου, οι εστιάτορες είναι υποχρεωμένοι να την παραδώσουν σε καταφύγια αδέσποτων ζώων.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 1/3 της παραγωγής τροφίμων καταλήγει σε χωματερές, και η σπατάλη ανέρχεται σε 570 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Στη Γαλλία η συνολική ζημιά από τη σπατάλη φαγητού φτάνει τα 20 δισεκατομμύρια το χρόνο.
Μαρίνα Χατζηκώστα
Πηγή: cytoday.eu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...