Σάββατο 21 Μαΐου 2016

10 πράσινες τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας.

10 πράσινες τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας

Μερικές από τις αγαπημένες μας πράσινες σούπερ-τροφές είναι στην “εποχή” τους και ιδιαίτερα θρεπτικές ώστε να τις εντάξετε στη διατροφή σας.
Σας παραθέτουμε μια λίστα από νοστιμότατα λαχανικά, φρούτα και βότανα που προστατεύουν από ασθένειες και προάγουν την υγεία σας.
Kale – Το κατσαρό μαρούλι αποτελεί εξαίρετη επιλογή για μια υγιεινή πράσινη σαλάτα, χάρη στη μεγάλη δόση ασβεστίου και βιταμίνης Α που περιέχει. Είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και φυτικών ινών και πλούσιο σε βιταμίνη Κ, η οποία ωφελεί τα οστά και είναι σημαντική για την πήξη του αίματος.
Πράσινο Τσάι – Το πράσινο τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο από απ’ όλα τα είδη τσαγιού και ως εκ τούτου πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωσή του με προστασία από το διαβήτη, την παχυσαρκία και τα καρδιακά νοσήματα. Δύο μικρές μελέτες το 2012 έριξαν φως στις επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στον καρκίνο, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να εμποδίσει ή τουλάχιστον να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη και του μαστού.

Πράσινες Πιπεριές – Αν και οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν πολύ βιταμίνη C, οι πράσινες δεν υστερούν καθόλου, καθώς ένα φλιτζάνι ωμές πράσινες πιπεριές περιέχουν περίπου 120 χιλιοστόγραμμα – περισσότερο κι από ένα πορτοκάλι! Είναι επίσης πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α και καλίου, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών.
Λαχανάκια Βρυξελλών – Αξίζει να προστεθούν στη διατροφή σας, λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών, των βιταμινών Α, Β6 και C και των φυτικών ινών που περιέχουν. Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν σχετιστεί με την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και την υποτροπή του καρκίνου, καθώς και τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.
Edamame – Οι πράσινοι καρποί της σόγιας είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, σίδηρο και πρωτεΐνη. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επιπλέον, η σόγια έχει προστατευτικές ιδιότητες.
Ακτινίδιο – Το ακτινίδιο έχει επίσης περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Είναι επίσης πλούσιο στα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που είναι γνωστά για την προστασία των ματιών. Μια μελέτη το 2011 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τριών ακτινιδίων την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Βασιλικός – Ίνες, βιταμίνες Α, C, Κ και Β6, ασβέστιο, ψευδάργυρος, σίδηρος … δεν είναι λίγα για ένα απλό βότανο. Ο βασιλικός φαίνεται επίσης να έχει αγχολυτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη). Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής.
Θυμάρι – Ένα κουταλάκι του γλυκού δίνει το 7% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, καθώς και βιταμίνες Α, C, E και K. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι βοηθά στην προστασία της μνήμης και την καταπολέμηση των βακτηρίων του στόματος.
Φασολάκια – Μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και φυλλικού οξέος, τα φασολάκια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες Α, C και K – μόλις 10 φασόλια παρέχουν το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης καλίου.
Ελιές – Ακριβώς όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές περιέχουν μονοακόρεστα λίπη που προστατεύουν την καρδιά και βοηθούν στην προστασία του οργανισμού έναντι της αρθρίτιδας, του διαβήτη και ενδεχομένως του καρκίνου. Οι πράσινες ελιές απλά έχουν μαζευτεί πριν ωριμάσουν πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...