"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

"Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε το δύσκολο πρωινό ξύπνημα των παιδιών σας"


Γράφει η Σούλα Αντουλινάκη δασκάλα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης.

Αχ αυτό το πρωινό ξύπνημα! Παιδιά 
που κρύβονται κάτω από τα 
σκεπάσματα, που δεν σηκώνονται με 
τίποτα, που αργούν πολύ να 
ετοιμαστούν, γονείς που τρέχουν 
πανικόβλητοι….με αποτέλεσμα το 
πρωινό ξύπνημα για το σχολείο να 
γίνεται καθημερινός εφιάλτης! Τι 
μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε το δύσκολο πρωινό ξύπνημα σε κάτι πιο ευχάριστο και λειτουργικό:


1. Καλός και αρκετός ύπνος Το πόσο νωρίς πρέπει να ξαπλώνει ένα παιδί είναι σχετικό και ανάλογο με την ηλικία. Γενικά τα παιδιά του δημοτικού χρειάζονται 9-11 ώρες ύπνου καθημερινά! Όταν το παιδί δεν κοιμάται αρκετά, επόμενο είναι να μην θέλει να σηκωθεί το 
πρωί και να νυστάζει όλη μέρα. Φροντίστε λοιπόν να ξαπλώνουν νωρίς τα παιδιά, προσαρμόζοντας το οικογενειακό πρόγραμμα ανάλογα. π.χ. το βραδινό να γίνεται νωρίτερα, να μην υπάρχουν έξοδοι και επισκέψεις, να κάνουν νωρίς μπάνιο κ.λ.π. 2. Ρολόι Αν το παιδί είναι σε ηλικία που γνωρίζει την ώρα, φροντίστε να έχει στο δωμάτιό του ένα ρολόι και ενημερώστε το για την ώρα που πρέπει να κοιμάται, να ξυπνάει και να είναι έτοιμο για το σχολείο, έτσι ώστε να έχει την αίσθηση του χρόνου. 3. Έτοιμη τσάντα Στο τέλος της καθημερινής μελέτης του παιδιού, φροντίστε να φτιάξει την τσάντα του. Βάλτε το παιδί υπεύθυνο για την οργάνωση της τσάντας του και φυσικά κάντε κι εσείς έναν έλεγχο στα κρυφά να δείτε αν έχει όλα τα απαραίτητα για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. 4. Ήρεμο ξύπνημα Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνά με φωνές και με πανικό, πόσο μάλλον στα παιδιά! Ξυπνήστε τα όμορφα και με αγάπη, δίνοντας τους ένα 5άλεπτο για το αγαπημένο χουζούρι! Μην περιμένετε τα παιδιά να σηκωθούν πάνω σαν ελατήρια απλά επειδή το λέτε! Ως κίνητρο για να ξυπνήσουν και να σηκωθούν πιο γρήγορα είναι το νόστιμο πρωινό ή οι μελωδίες των αγαπημένων τους τραγουδιών. 5. Επεξήγηση και συζήτηση Ιδανική ώρα για συζήτηση σχετικά με το πρωινό ξύπνημα είναι το βράδυ πριν το παιδί κοιμηθεί. Πείτε του γιατί πρέπει να ξυπνά στην ώρα του, ότι είναι καλό να μην υπάρχουν φωνές και τρέξιμο το πρωί, ότι πρέπει να ετοιμάζεται γρήγορα για να μην χρειάζεται να ξυπνάει ακόμα νωρίτερα. 6. Ελαφρύ βραδινό Καλό είναι να αποφεύγονται τα βαριά γεύματα, καθώς και η κατανάλωση γλυκών αργά το απόγευμα – δίνουν ενέργεια και ίσως φέρουν αυπνία ή κακό ύπνο. 7. Πρωινό ξύπνημα γονιών Το πρωινό ξύπνημα μπορεί να είναι δύσκολο και για τους γονείς που πάνε πιο αργά στην δουλειά ή που δεν δουλεύουν. Φροντίστε να είστε λοιπόν εσείς συνεπείς με το ξυπνητήρι σας και να μην τρέχετε πανικόβλητοι το πρωί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...