"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2018:
ΤΡΙΤΗ 24/7, ΤΡΙΤΗ 31/7 ΩΡΑ 7.30-9.30 ΒΡΑΔΥ
και ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7, 10-12 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Αγία Γραφή: Παρεξηγήσεις και διαστρεβλώσεις

MBP_xeirographoΌπως κάθε γνήσιο έργο τέχνης, ή ένα νόμισμα κινδυνεύουν να αλλοιωθούν και να παραχαρακτούν, έτσι και η Αγία Γραφή. Στο διάβα των αιώνων πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να τη διαστρεβλώσουν, να την παραχαράξουν, να την παρερμηνεύσουν. Οι διάφοροι αρνητές και αιρετικοί, συνειδητά και με δόλιους τρόπους, θέλησαν αυτό τον πολύτιμο θησαυρό να τον αλλοιώσουν, και να τον αποδυναμώσουν. Να τον κάνουν σαν το κάλπικο νόμισμα, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς αξία.
Γι’ αυτό και η Εκκλησία αγωνίστηκε σκληρά να κρατήσει ατόφιο αυτό το θησαυρό, για να μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος.
Κι ενώ η Εκκλησία διαφύλαξε με τόσους αγώνες γνήσιο το λόγο του Θεού, οι άνθρωποι αυτό τον θησαυρό τον αγνοούν και τον περιφρονούν. Το θλιβερό είναι ότι η Αγία Γραφή έχει αρκετά «ταλαιπωρηθεί», όχι μόνον από τους αιρετικούς, αλλά και από τους αθέους, που η αθεΐα τους είναι αποτέλεσμα της άγνοιας ή της ημιμάθειας.
Και το ακόμη πιο θλιβερό είναι πως και οι ίδιοι οι χριστιανοί, που μπορεί να «αγωνίζονται» για την πίστη τους και να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για αντιεκκλησιαστικά νομοσχέδια της πολιτείας, να μην γνωρίζουν τι πιστεύουν, γιατί μάχονται. Να μην έχουν ανοίξει ποτέ την Αγία Γραφή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...