Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Αγία Γραφή: Παρεξηγήσεις και διαστρεβλώσεις

MBP_xeirographoΌπως κάθε γνήσιο έργο τέχνης, ή ένα νόμισμα κινδυνεύουν να αλλοιωθούν και να παραχαρακτούν, έτσι και η Αγία Γραφή. Στο διάβα των αιώνων πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να τη διαστρεβλώσουν, να την παραχαράξουν, να την παρερμηνεύσουν. Οι διάφοροι αρνητές και αιρετικοί, συνειδητά και με δόλιους τρόπους, θέλησαν αυτό τον πολύτιμο θησαυρό να τον αλλοιώσουν, και να τον αποδυναμώσουν. Να τον κάνουν σαν το κάλπικο νόμισμα, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς αξία.
Γι’ αυτό και η Εκκλησία αγωνίστηκε σκληρά να κρατήσει ατόφιο αυτό το θησαυρό, για να μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος.
Κι ενώ η Εκκλησία διαφύλαξε με τόσους αγώνες γνήσιο το λόγο του Θεού, οι άνθρωποι αυτό τον θησαυρό τον αγνοούν και τον περιφρονούν. Το θλιβερό είναι ότι η Αγία Γραφή έχει αρκετά «ταλαιπωρηθεί», όχι μόνον από τους αιρετικούς, αλλά και από τους αθέους, που η αθεΐα τους είναι αποτέλεσμα της άγνοιας ή της ημιμάθειας.
Και το ακόμη πιο θλιβερό είναι πως και οι ίδιοι οι χριστιανοί, που μπορεί να «αγωνίζονται» για την πίστη τους και να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια για αντιεκκλησιαστικά νομοσχέδια της πολιτείας, να μην γνωρίζουν τι πιστεύουν, γιατί μάχονται. Να μην έχουν ανοίξει ποτέ την Αγία Γραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...