Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο τελικός σκοπός της νέας τάξης… αλλά κι αν πέσεις, ανάστα όταν έρχονται τα Σύννεφα

Ο τελικός σκοπός της νέας τάξης…
αλλά κι αν πέσεις, ανάστα όταν έρχονται τα Σύννεφα
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Μη φοβήσαι τους πειρασμούς. Καν πέσης πολλάκις, ανάστα. Μη χάνης την ψυχραιμίαν σου. Μην απογοητεύεσαι. Σύννεφα είναι και θα περάσουν. – Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
Ας προσέξουμε. Ο τελικός σκοπός της
νέας τάξης, (δηλ. των εραστών του χρήματος και της εξουσίας), είναι να φτάσουν τον άνθρωπο σε απόγνωση, σε απελπισία, σε αυτομαρασμό, έτσι ώστε να μπορούν να του επιβάλλουν κατά το δοκούν και κατά την κάθε χρονική στιγμή, εκείνο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Για αυτό και χτυπάνε ευθέως όλα τα κάστρα της ηθικής,
εξυμνούν το σαρκικό φρόνημα, προάγουν την διαστροφή σε κάθε μορφή, επίπεδο και ηλικία.


Το οικονομικό και η κρίση εξ αυτού, είναι το πιο «αθώο» τέχνασμα, ή αλλιώς, το δόλωμα, η καθημερινή τροφή και ασχολία με αυτό, αγνοώντας και υποδαυλίζοντας τα υπόλοιπα πραγματικά σοβαρά θέματα.
Τα τραγικά αποτελέσματα και η πλάνη στην οποία θα πέσει όλη η ανθρωπότητα, θα φανούν αργότερα και δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να το «δει».
Παρόλα αυτά ζει Κύριος ο Θεός ημών. Τώρα χρειάζεται προσοχή, εσωτερική ειρήνη, πίστη, ελπίδα, θάρρος, απόλυτη εμπιστοσύνη στον άγιο Τριαδικό Θεό, αρχή μετανοίας εκάστου εξ ημών, παρηγοριά μέσα από απλά καθημερινά πράγματα, (θυμιατό, καντηλάκι, εικονοστάσι στο σπίτι, λόγια θερμής προσευχής, δοξολογία, ευχαριστία…).
Ας
πολεμά ο διάβολος, ας μας ρίχνει κάτω. Πάλι και πολλάκις ας σηκωθούμε, ας τρέξουμε στην εικόνα της Παναγίας και του Χριστού και κυρίως στην Παράδοση της του Χριστού Εκκλησίας: Στον πνευματικό μας, στην εξομολόγηση, στην Θεία Κοινωνία.
Ανάγκη έχουμε όλοι από λόγια παρηγοριάς. Κανείς δεν σώζεται μόνος του, αλλά δια μέσω του αδερφού του.
Να τί χρειαζόμαστε όλοι μας: Μια λέξη παρηγοριάς και πίστης. Αυτό έχουμε ανάγκη. Λίγο ο ένας λίγο ο άλλος, έτσι προχωράμε. Μην αποκάνουμε, μην απελπιζόμαστε! Έχει ο Θεός! (Ορθόδοξες-Απαντήσεις)
Εμείς οι ίδιοι στρώνουμε αυτόν τον δρόμο και ενώ το βιώνουμε, είμαστε εγκλωβισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...