"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΑΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ

1Η κακολογία και η κατάκριση είναι ένα άλλο φοβερό πάθος. Σ᾿ εκείνον που αρχίζει να σού μιλάει γι᾿ άλλους, πες: "Αν πρόκειται να παινέψεις κανέναν, ανοίγω τ᾿ αυτιά μου. Αν, όμως, πρόκειται να τον κακολογήσεις, τα κλείνω.

Μόνο αρώματα κι ευωδιά δέχομαι, όχι κοπριές και βρώμα. Τι θα κερδίσω, αν μάθω ότι ο τάδε είναι κακός; Απεναντίας, θα ζημιωθώ ανυπολόγιστα.
Ας κοιτάξουμε τα δικά μας. Ας ενδιαφερθούμε για τις αμαρτίες και τα σφάλματά μας. Τι απολογία θα δώσουμε στο Θεό και τι έλεος θα Τού ζητήσουμε, όταν ασχολούμαστε φιλοπερίεργα με τα ξένα, ενώ τα δικά μας μήτε που τα σκεφτόμαστε;
Ας δείξουμε ενδιαφέρον και φροντίδα για τη δική μας ζωή. Η ενασχόληση με τη ζωή του άλλου δείχνει κατωτερότητα και αγένεια.

Είναι σαν να περνάμε μπροστά από ένα ξένο σπίτι και να κοιτάμε αδιάκριτα μέσα, για να δούμε τι κάνουν οι νοικοκυραίοι".
Αν δείς κάποιον άνθρωπο να στέκεται σ᾿ έναν βαλτότοπο και ν᾿ αναδεύει το βούρκο, γεμίζοντας έτσι με δυσωδία τον αέρα, δεν θα του κάνεις παρατήρηση;
Ε, αυτό να κάνεις και σ᾿ όσους κατηγορούν ή κουτσομπολεύουν τους άλλους. Καί να σκεφτείς, ότι της ακαθαρσίας η βρώμα δεν χτυπάει τόσο πολύ στο κεφάλι, όσο βλάπτουν την ψυχή οι ακάθαρτες διηγήσεις για τη ζωή των άλλων.

Προσοχή, λοιπόν, στα λόγια σου! Μην κακολογείς, για να μη λερωθείς. Μην ανακατεύεις το βούρκο· φτιάχνε στεφάνια από τριαντάφυλλα και μενεξέδες και άλλα λουλούδια.

Μη βάζεις στο στόμα σου κοπριά· παίρνε τον ζαχαρένιο χυμό των λουλουδιών, σαν τη μέλισσα, και κάνε μέλι. Με όλους να είσαι ευγενικός, γλυκομίλητος, μειλίχιος, καταδεκτικός.

Γιά κανέναν άνθρωπο να μη σού ξεφεύγει κακός λόγος. Έτσι όλοι θα σε αγαπούν. Αλλά και την ημέρα της Κρίσεως θα σε βρεί ο Κύριος καθαρό και άμεμπτο. Γιατί, αν θα λογοδοτήσουμε τότε για κάθε ανώφελο λόγο μας, πολύ περισσότερο για κάθε κακολογία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...