"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Χαμομήλι – Το πανάρχαιο γιατρικό

Φωτό:paratiritis-news.com
Μεγαλώσαμε, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε το χαμομήλι, σαν υποβοηθητικό, σχεδόν για κάθε ιατρική περίπτωση.  Είτε ήταν μια απλή δυσπεψία, είτε ήταν κρυολόγημα, είτε ήταν αϋπνία, είτε κάτι δερματικό ή αλλεργικό, η λύση των γιαγιάδων μας ήταν το χαμομήλι.
Δεν είχαν άδικο και οι σύγχρονες έρευνες πιστοποιούν κάποια από τα ωφέλη, που λέγεται πως έχει το χαμομήλι.
 Όμως, πέρα από γιατροσόφι, το χαμομήλι είναι και ένα εξαιρετικό ρόφημα, που μάλιστα πίνεται άνετα και χωρίς ζάχαρη, σε αντίθεση με το τσάι.  Ας δούμε όμως, που μπορεί να χρησιμεύσει ένα φλυτζάνι χαμομήλι.
  1. Είναι ηρεμιστικό, βοηθάει πριν τον ύπνο και δίνεται ακόμα και στα μωρά.
  2. Έχει ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στα ερεθισμένα μάτια, σαν κολλύριο, αλλά και για πλύσεις της ερεθισμένης στοματικής κοιλότητας.
  3. Είναι μαλακτικό και βοηθάει στον πονόλαιμο από κρυολόγημα.
  4. Είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθάει στην επούλωση εκζεμάτων, δερματικών ερεθισμών, καψιμάτων, αλλεργιών και στην νεανική ακμή.
  5. Επειδή θεωρείται και μυοχαλαρωτικό, μπορεί να βοηθήσει και στις κράμπες της περιόδου στις γυναίκες.
  6. Όπως και το τσάι, περιέχει ωφέλιμα αντιοξειδωτικά.
  7. Αποτοξινώνει τον οργανισμό.
  8. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  9. Μάχεται τις μολύνσεις, με ήπιο τρόπο.
  10. Καλμάρει και καθαρίζει το ερεθισμένο πεπτικό σύστημα.
Πηγή: minutetips.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...