ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς γίνεται ο αυτοέλεγχος; (Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης )

tumblr_mdh8w5BIMK1qda55jo1_500
Αδελφοί! Ας ανοίξουμε το βιβλίο της συνειδήσεώς μας κι ας διαβάσουμε αμερόληπτα, χωρίς πάθος, όλους τους αμαρτωλούς λογισμούς μας, τις εφάμαρτες επιθυμίες, τις προθέσεις, τα έργα και τα λόγια μας.
Ας φανταστούμε τον εαυτό μας να στέκεται μπροστά στο φοβερό κριτήριο του Ιησού Χριστού που γνωρίζει με την παραμικρή λεπτομέρεια όχι μόνο κάθε λόγο και πράξη μας, αλλά και κάθε μύχια σκέψη μας. Δε θα μας κρίνει μόνο για τις πράξεις μας αλλά και για κάθε αργό λόγο μας. Ο Κύριος «φωτίσει τα κρυπτά του σκότους και φανερώσει τας βουλάς των καρδιών» (Α΄Κορ. δ΄5). Θ’ αποδώσει στον καθένα μας κατά τα έργα του με αδέκαστη δικαιοσύνη.
Πες μου ειλικρινά: Πόση αγνή και καθαρή καλοσύνη νομίζεις πως θα βρεθεί σε μας, που να φανεί άξια στα πανάγια μάτια του Θεού; Πόση δικαιοσύνη; Πόσοι καθαροί λογισμοί, πόσες αγνές επιθυμίες, προθέσεις, λόγια ή έργα θα βρεθούν που να προήλθαν από ζωντανή πίστη στο Θεό, από καρδιακή αγάπη και ευλάβεια γι’ Αυτόν κι από αγνή αγάπη για τον πλησίον μας; Δε θα βρεθεί σίγουρα χίλιες φορές μεγαλύτερη αδικία; Η δικαιοσύνη του Θεού θα τιμωρήσει με αιώνια βάσανα κάθε εσκεμμένη και πεισματάρικη πράξη αδικίας που δεν εξαλείφθηκε με ειλικρινή μετάνοια.
*Ας βιαστούμε λοιπόν να καταδικάσουμε τον εαυτό μας για τις αμαρτίες μας.
*Ας παραδεχτούμε την κακία μας.
*Ας πάψουμε να χαιρόμαστε γι’ αυτές, να τις αγαπάμε και να τις πράττουμε.
              ( Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...