ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΪΟΥ

Ύστερα από περίπου δύο μήνες θα μπορέσουμε από αυτή την Κυριακή 17/5 της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, να συμμετάσχουμε πάλι στη θεία Λειτουργία της ενορίας μας.

Όμως, ισχύουν ακόμα κάποια περιοριστικά μέτρα. Σας ενημερώνουμε λοιπόν, να γνωρίζετε:

1. Παρακαλούμε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους ή κάποιους από τους συνανθρώπους μας που έχουν υποκείμενα νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιακά κλπ.) ή κάποιους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν κρυολόγημα και βήχουν, να αποφύγουν προς το παρόν να έλθουν στο Ναό.

2. Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, υπάρχει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων που μπορούν να παρευρίσκονται στο Ναό. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δεν χωρέσουν όλοι μέσα στον κυρίως Ναό και επίσης ότι δεν μπορούμε να κάτσουμε όπου θέλουμε.

3. Για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, οι θέσεις είναι ήδη καθορισμένες. Ακολουθούμε λοιπόν, τις οδηγίες των Εκκλ. Επιτρόπων και των συνεργατών του Ναού (θα φέρουν διακριτικό σήμα για να τους αναγνωρίζετε) και καθόμαστε όπου μας υποδείξουν, ώστε να διευκολύνουμε την καλύτερη πρόσβαση όλων.

4. Ο Ναός μας θα ανοίξει την Κυριακή περίπου στις 6.30 το πρωί. Οι πρώτοι θα καταλάβουν θέσεις στον κυρίως Ναό. Νέες κοπέλες και κυρίες μπορούν να ανέβουν στον Γυναικονίτη ακολουθώντας κι εκεί τις οδηγίες των συνεργατών μας.

Οικογένειες μαζί με παιδιά ή κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι προτιμότερο να εκκλησιαστούν στην ισόγεια αίθουσα του Ναού, όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με εικόνα και ήχο. Προφανώς οι οικογένειες θα καταλάβουν μαζί κάποιο χώρο. Δεν θα κάτσουν μεμονωμένα.

5. Όταν γεμίσει ο κυρίως Ναός και ο Γυναικονίτης, τότε θα οδηγούμαστε στην ισόγεια αἰθουσα του Ναού, όπου πάλι θα ακολουθούμε τις σχετικές οδηγίες, όμορφα και ήσυχα. Αν γεμίσει και η ισόγεια αίθουσα, τότε αναγκαστικά θα παραμείνουμε στον προαύλιο χώρο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχουν θείες Λειτουργίες και μέσα στην βδομάδα, ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν περισσότεροι.

6. Κεράκι μπορούμε να ανάψουμε είτε πάνω στο Ναό, είτε κάτω στο Παρεκκλήσι.

7. Σε κάθε είσοδο-έξοδο υπάρχουν αντισηπτικά και μαντηλάκια που μπορείτε να χρησιμοποιείτε.

8. Την ώρα της Θείας Κοινωνίας, όσοι βρίσκονται στον κυρίως Ναό και τον Γυναικονίτη, έχουν ετοιμαστεί και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά τηρώντας τις αποστάσεις, προς τον Σολέα, την Ωραία Πύλη.

Όσοι βρίσκονται στην ισόγεια αίθουσα και θέλουν να κοινωνήσουν, δεν θα μετακινηθούν. Θα κατέβει εκεί ο ιερέας.

Όσοι βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό και επιθυμούν να μεταλάβουν, θα μετακινηθούν προσεκτικά προς την ισόγεια αίθουσα από τη είσοδο της οδού Θεομήτορος.

9. Όλοι θα θέλαμε να ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα, και να μην χρειάζονταν όλα αυτά. Όμως οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Και να θυμόμαστε πάντα ότι δίνουμε «εξετάσεις» αξιοπρέπειας, σεβασμού και πίστης.

10. Ζητούμε συγγνώμη και ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Λόγοι Αγίων Πατέρων για τον Τίμιο ΣταυρόΟ Σταυρός επανέφερε την οικουμένη στην ευθεία οδό, αυτός εξεδίωξε την πλάνη, αυτός επανέφερε την αλήθεια, ο Σταυρός μετέβαλε τη γη σε ουρανό, αυτός έκανε τους ανθρώπους αγγέλους.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Όταν σφραγίζεσαι με τον Τίμιο Σταυρό να κρατάς ψηλά υπερήφανα το μέτωπο σου και να διατηρείς τη ψυχή σου ελεύθερη. Γνωρίζετε δε ποια είναι εκείνα, που δίνουν σ’ εμάς πραγματική ελευθερία.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Δεν πρέπει να σημειώνουμε τον Σταυρό απλά με τα δάκτυλα μας, αλλά προηγουμένως με μεγάλη πίστη να σημειώνουμε αυτόν στη σκέψη μας και την καρδιά μας, και κατόπιν να τον σημειώνουμε στο πρόσωπο μας.

Με τη δύναμη του Σταυρού έπαψαν πλέον οι δαίμονες να είναι φοβεροί και έγιναν ευκολοκαταφρόνητοι, δι’ αυτού ο θάνατος έπαψε να είναι θάνατος, αλλά ύπνος, με τη δύναμη του Σταυρού, όλα όσα μας πολεμούν έπεσαν στη γη και καταπατήθηκαν.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Όταν σφραγίζεσαι με το σημείο του Τιμίου Σταυρού, να έχεις μέσα στη σκέψη σου όλη τη σημασία του και σβήσε το θυμό σου και όλα τα άλλα πάθη, τα οποία δυνατό να σε κατέχουν.
Ο Σταυρός είναι σημείο της σωτηρίας και της ελευθερίας μας και της συγκαταβατικότητας του Κυρίου προς εμάς.
(Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

Με το γεγονός του Σταυρού καταργήθηκε κάθε ειδωλολατρία, και με το σημείο αυτό εκδιώκεται κάθε δαιμονική φαντασία, και μόνον ο Χριστός προσκυνάται και δι’ αυτού ο Πατήρ γνωρίζεται και οι αρνητές καταντροπιάζονται.
(Μέγας Αθανάσιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...