"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Συλλογή Αποφθεγμάτων

 
« Για να συμβουλέψεις κάποιον, θα πρέπει να’ λθει γονατιστός και με δάκρυα, για να βεβαιωθείς ότι έχει όλη την ειλικρίνεια με το μέρος του και τότε να του πεις κάτι για το οποίο είσαι πέρα για πέρα βέβαιος... »
( Μοναχός Μωυσή Αγιορείτης)


« Η κακομοιριά είναι απ’ τις πιο μεγάλες φτώχιες του χριστιανισμού. Το μεγαλύτερο λάθος είναι αυτή την κακομοιριά να τη λέμε ταπείνωση »
( Μοναχός Μωυσή Αγιορείτης)

« Η αποστολή του πνευματικού εργάτου εις την Εκκλησίαν είναι να αποτυγχάνη, δια να μαρτυρείται η δύναμις του Θεού » (π. Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη)

« Ο άνθρωπος είναι ον σεξουαλικό, ένα χωρισμένο ήμισυ̇ αισθάνεται διαρκώς λειψός, ατελής, ωθούμενος από μια δύναμη που το υποχρεώνει να αναζητά την ολοκλήρωση, το πλήρωμα, όχι μόνο στην σφαίρα της ψυχής, αλλά και στο επίπεδο του σώματος. Στον άνθρωπο η σεξουαλικότης δεν είναι απλώς μια ειδική λειτουργία, συνδεδεμένη με τα σεξουαλικά του όργανα̇ διαρρέει όλο τον οργανισμό του, πηγάζει από τα έγκατα του είναι του » (Νικολάου Μπερντιάεφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...