"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η ζωή κρύβει ανεξιχνίαστες πτυχές, γι’ αυτό και κανένας δεν θα μάθει ποτέ όλα τα μυστικά της. Εκεί που νομίζεις πως την κατάκτησες, σου παρουσιάζει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Εκεί που κάθεται κανείς αμέριμνος και ήσυχος ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα. Αγωνίζεσαι ηρωικά για την πρόοδο σου και σου έρχονται όλα ανάποδα και σε οδηγούν στην αποτελμάτωση. Προσπαθείς να εμβαθύνεις στο νόημα της ζωής και ξαφνικά απογοητεύεσαι.
Κανένας δεν μπορεί να πιάσει με τη λογική μόνη και να συλλάβει τα βαθύτερα αίτια και την ουσία της ζωής. Και όσοι νομίζουν πως το συλλαμβάνουν, αυταπατώνται. Ζωή και λογική δεν πάνε μαζί.

Μερικοί ζαλίζονται τόσο πολύ στη ζωή που φτάνουν σε πλήρη απογοήτευση. Ο καθένας βλέπει τη ζωή με διαφορετικό μάτι. Άλλα πράγματα κάνουν ευτυχισμένο τον ένα και άλλα τον άλλο.

Ο ένας παντρεύεται για να ευτυχίσει και ο άλλος χωρίζει για να μην δυστυχήσει. Ο ένας κοιμάται για να ευτυχίσει και ο άλλος ξυπνάει για να βρει την ευτυχία του.

Ναι. Η ζωή είναι ένα μυστήριο, αλλά και ο κάθε άνθρωπος είναι μυστήριο. Το πιο φοβερό πράγμα όμως είναι να μείνεις άδειος στη ζωή, χωρίς νόημα, χωρίς ιδέες και χωρίς προοπτικές. Είναι πολύ τραγικό να περιφέρεσαι κάτω από ένα άδειο ουρανό και πάνω από ένα χάος.

Κανείς δεν είναι περισσότερο δυστυχισμένος απ’ αυτόν που δεν μπορεί να σκιρτήσει σε μια καινούργια ιδέα, να χαμογελάσει σε μια καινούργια γέννα και να κλάψει μπροστά σ’ ένα πληγωμένο.

Όποιος κλαίει και ελεεί, πονάει και χαίρεται αυτός ζει αληθινά. Αυτός βλέπει τ’ αστρα, αλλά δεν χάνει τη γη. Είναι ρεαλιστής, ζει μέσα στη ζωή, φυσικά και « μεταφυσικά». Είναι αληθινός.

Μερικοί θέλουν μόνο ρομαντισμό, αλλά αυτό δεν γένεται.

Καλό είναι το λιμάνι για το πλοίο, αλλά ο σκοπός του δεν είναι το άραγμα, αλλά η πορεία. Το λιμάνι είναι μόνο για λίγη ξεκούραση. Και έχει μεγάλη αξία μετά από μια μεγάλη θαλασσοταραχή, να βρεις ένα καλό λιμάνι. Όποιος πορεύεται αυτός ζει αληθινά.

Και όσο πιο δύσκολη είναι η πορεία του, τόσο πιο πολύ του αποκαλύπτονται τα βάθη και η ουσία της ζωής, που για να τη βρεις, δεν χρειάζεται μόνο κόπος, αλλά και αποκάλυψη. Δεν χρειάζεται μόνο λογική, αλλά και «πάθος».π.Γ.Στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...