"Όταν ο Χριστός μας 2000 χρόνια πριν έλεγε στους μαθητές και Αποστόλους του να πάνε σ’ όλη τη γη και να διαδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας (Ματθ. 28, 19) είναι βέβαιο ότι γνώριζε ήδη πως η ανθρώπινη εφευρετικότητα θα άνοιγε νέους ορίζοντες προκειμένου να καταργήσει τις αποστάσεις, να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και άρα να αυξήσει την διεισδυτικότητα του Θείου Λόγου.
Σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της απίστευτης διάδοσης των νέων τεχνολογιών και κυρίως της προσβασιμότητας στο ίντερνετ από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σ’ όλο τον πλανήτη είναι προφανές ότι η έννοια του ευαγγελισμού δηλαδή της διάδοσης του Λόγου του Θεού στα μήκη και τα πλάτη της γης αποκτά και νέες διαστάσεις και προοπτικές.
To internet αποτελεί ένα μοναδικό «εργαλείο» για την προσέγγιση ειδικά των νέων ανθρώπων, ένα συγκλονιστικό περιβάλλον στο οποίο οι νέες ιδέες και βέβαια οι πάντα επίκαιρες αξίες του Ευαγγελίου μπορούν να βρουν γόνιμο έδαφος να ανθίσουν".

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Μη μας ξεχνάς, γέροντα Παΐσιε..

tafos p.paisios.jpgΧώμα ελαφρύ, χώμα ευωδιάζον, χώμα ιαματικό, το χώμα που σκέπασε το ταλαιπωρημένο, αγιασμένο σώμα σου, σαν σήμερα πριν 18 χρόνια, γέροντα Παΐσιε...

Χαρά σε όσους σε γνώρισαν, αλλά χαρά και σε μας που βάζουμε τα δυνατά μας να σε έχουμε μες στην καρδιά μας, -και μάλλον για αυτό μας δίνεις πλούσια την αγάπη και ευλογία σου!
Κάποιοι πρόσφατα -για δικούς του λόγους ο καθένας -, σε έβγαλαν στο προσκήνιο, -κοντεύουν να σε κάνουν ένα ακόμα είδος προς κατανάλωση. Αλλά ξέρουμε πως για σένα είναι μια ακόμα ευκαιρία να «ξετρυπώνεις» από το πουθενά, για να μας βάζεις μες στην αγκαλιά του Θεού, και στην γνωριμία με τον εαυτό μας!
Μη μας ξεχνάς, πατέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...